Dinoland Zwolle is geschikt voor alle leeftijden

Go-Kids Twente en Achterhoek ging een dagje uit in Zwolle. Met onze zonen Kyan van 11, Lyem van 9 en Sten van 6. Dan is het natuurlijk fijn als er voor alle leeftijden iets te doen is! En we kunnen alvast verklappen: dat is er bij Dinoland Zwolle zéker!

Op naar Dinoland

We hadden al vaak over Dinoland gehoord, maar nog niet eerder bezocht. De toegangsweg er naartoe is prima en er is een grote parkeergelegenheid. Als je bij de entree komt is alles direct in sfeer ingericht en er is een leuk winkeltje met speelgoed en snoepgoed in Dino thema. Vervolgens zijn we het park in gegaan, we begonnen in de museumhal waar het echt heel interessant is.

Ervaring Dinoland Zwolle

Het is hier heel mooi opgezet en je vindt er heel veel informatie. Onder andere over de geschiedenis van de Dino's. Maar ook welke soorten, en je ziet er allerlei botten en tanden. De jongens vonden vooral heel tof dat ze bij een tafel met zand door met hun handen te bewegen nieuwe beelden konden creëren.

Dinoland Zwolle ervaring

En ook dat er een bewegende dino stond, waar je zelf de beweging kunt bedienen met knoppen.

Ervaring Dinoland Zwolle

Dat vond Sten dan weer helemaal leuk. Wat ze allemaal ook heel indrukwekkend vonden, was het grote gebit van de T-Rex.

Ervaring Dinoland Zwolle

Daarna zijn we verder gelopen naar het midden plein gelopen waar een oud vliegtuig en diverse speeltoestellen staan.

Daarna liepen we door een tunnel waar je heel leuk kon lasergamen.

Ervaring Dinoland Zwolle

Toen er een bui kwam zijn we terug gegaan naar het restaurant voor een heerlijke lunch. Hier is een uitgebreide kaart en het restaurant ziet er heel netjes uit.

Ervaring Dinoland Zwolle

Daarna zijn we weer verder gelopen en kwamen we bij een hoge klimwand. Hier hebben de jongens elkaar even uitgedaagd en het lukte Kyan zelfs om helemaal boven te komen! Vervolgens kwamen we op de route weer een heel groot speeltoestel tegen en daarna zijn we door een soort van dino tuin gelopen. Je valt hier van de ene beleving in de andere! 

Ervaring Dinoland Zwolle

Ervaring Dinoland Zwolle

Ook hier kon je weer heel veel informatie vinden. Waar de dino's gevonden zijn, wanneer ze geleefd hebben, hoe groot ze waren en ga zo maar door.

Ervaring Dinoland Zwolle

Na alles in de tuin ontdekt te hebben kwam we weer in een nieuwe zone bij een groot speeltoestel. Een soort toren, helemaal in Jurassic Park sfeer, waar de kinderen een route konden lopen en met glijbanen weer naar beneden konden. Dit vonden Lyem en Sten ook heel erg gaaf. 

Ervaring DinoLand Zwolle

Vlak daarnaast staat ook nog een toffe helikopter waar ze in gezeten hebben en hebben ze nog lekker geracet met skelters op de skelterbaan. Dit was een heel gaaf aangelegd parcours met skelters in alle formaten zodat klein en iets groter zich hier kunnen vermaken.

Ervaring Dinoland Zwolle

Ervaring DinoLand Zwolle

En de grote en lange glijbanen waar je met matjes af moest glijden was ook favoriet!

Ervaring Dinoland Zwolle

Daarna hebben ze zich nog heel lang vermaakt met het goud en edelstenen zoeken. Hier is ook een corner waar je nog even een drankje kunt nemen.

Ervaring Dinoland Zwolle

De ruimte is ingericht op onderzoek. Hier kunnen ze zelf allerlei dingen onderzoeken, aan de slag als echte professoren.

Ervaring Dinoland Zwolle

Ook hier deed het je echt denken aan Jurassic Park. Heel tof!

Ervaring dinoland Zwolle

Je vindt eigenlijk overal in het park nog weer meer dino's (in totaal meer dan 100 soorten!) en leuke speeltoestellen. Zoals een nettenparcours en een klimvulkaan.

Ervaring Dinoland Zwolle

Eigenlijk zijn er hier gewoon heel veel speeltoestellen die uitdagend zijn voor alle leeftijden!

Ervaring dinoland Zwolle 

We kwamen er bij verlaten van het park zelfs nog achter dat we de binnenspeeltuin nog niet ontdekt hadden, en dat we daar nog het theater hadden kunnen bezoeken.

Als afsluiter van dit dagje uit zijn de jongens op de mega trampolines geweest. 

Ervaring Dinoland Zwolle

Een hele dag vermaak 

Er was geen tijd meer voor de minigolf en we waren we de allerlaatste gasten die het pand weer verlieten dus dat zegt genoeg: Dit park is erg geschikt voor een dagje uit. Je kunt je hier uren vermaken!

Tip: Wil je beeld krijgen bij de indeling van het park? Check dan hier de plattegrond! 

Alle drie onze zonen waren ze eigenlijk even enthousiast en wij waren zelf ook positief verrast! Wat we zelf ook prettig vonden is dat er zowel binnen als buiten vermaak is. Wel zo handig tijdens de Hollandse zomer ;) Wij komen hier zeker nog eens terug! 

>> Wij gaan ook!