De waanzinnige speurtocht is waanzinnig leuk! 

Wij liepen op eerste paasdag de primeur van de waanzinnige speurtocht van de Beleverij rondom Hertme. Dan vraag je je af hoe waanzinnig een speurtocht kan zijn, maar hier is alles uit de kast gehaald om de kinderen een geweldige beleving mee te geven. Het begint al nadat je gereserveerd hebt. Je krijgt vanaf dat moment diverse teksten en filmfragmenten in je mailbox waarmee de voorpret kan beginnen en je optimaal voorbereid bent.

Wij hebben het verhaal tijdens het ontbijt voorgelezen, maar als je kinderen hebt die zelf allemaal al goed lezen is dat natuurlijk ook een mooie optie. Je weet dan nog steeds niet exact wat je te wachten staat. Maar wél wat de opdracht is; het terugvinden van Siem, oftewel roodkopje 

Stevige schoenen aan en gaan!

Dus daar gingen we na ons paasontbijt. Stevige schoenen en kleding aan, buggy mee die als bezemwagen moest dienen voor Sten van 3, loopfiets als reserve bezemwagen, en aangezien er tijdens de speurtocht gezorgd zou worden voor wat lekkers te eten en te drinken, hoefden we daar niet achteraan. Handig! Eenmaal aangekomen in het centrum van Hertme konden we onze auto goed parkeren en zagen we al direct waar we moesten zijn. We werden hartelijk ontvangen en ieder gezin kon heel corona proof in een eigen vak gaan staan om te wachten voor vertrek. Na een korte instructie en een tas met wat lekkere snoepjes voor de kids (die uiteraard al voor aanvang van de tocht leeggeplunderd werd) en wat te drinken konden we dan echt op pad gaan.  

De speurtocht

De route wordt heel erg duidelijk aangegeven tijdens deze speurtocht. Ik hoefde zelf niet op te letten want Lyem (van net 6) rende voor ons uit en er was geen moment dat we twijfelden over rechtdoor, linksaf of rechtsaf.  De wolvenpootjes langs de route zijn voor de kinderen heel herkenbaar. Het spel wordt extra realistisch door de QR-codes die je onderweg moet scannen. Hier krijgen de kinderen dan een filmpje te zien van Chris die exact op die plek opgenomen is. Met een enthousiast “hier was hij, hier stond hij!” als resultaat. Zo kregen de kinderen ook écht het gevoel achter Chris aan te lopen. Tijdens de route wisselen scanmomenten en actieplekken elkaar af met het treffen van acteurs. Ook dit maakt het geheel extra realistisch! En iedere acteur gaf weer een leuke opdracht mee richting de volgende actieplek. Op de actieplekken worden de kinderen leuke opdrachten aangeboden, die dan weer verband houden met het verhaal en waar veel details naar voren komen zodat de kinderen de verbanden ook echt zien. Heel erg gaaf in elkaar gezet. Je verdient overal letters zodat je aan het einde de code kunt kraken. De opdrachten werden dan ook uiterst serieus genomen. De route die je loopt is ook heel erg mooi. Door de natuur, tussen de weilanden door, langs de beken en door het bos. Onderweg was er tijd voor een heerlijke pannenkoek en wat te drinken bij een kippenboerderij, en voor ons stond er een heerlijk borreltje klaar! Dat ging er wel in! Onze oudste zoon Kyan (7) die volgens eigen zeggen normaal niet van ‘dit soort dingen houdt’ vond dit toch wel een hele gave speurtocht. Het is dan ook bijna onmogelijk om níet op te gaan in het verhaal. Ik vond het zelf ook heel prettig dat je niet een boekje door hoefde te bladeren voor de opdrachten. Je vindt ze allemaal op de route en je hebt 1 blad waar je de uitkomsten invult. Ook over nagedacht :)

De route in de omgeving van Hertme

Wij vonden zelf de route om te wandelen echt voor herhaling vatbaar! We hebben zo dichtbij huis toch weer een totaal nieuw mooi gebied mogen ontdekken. Het is een best eind voor kinderen, onze stappenteller gaf ruim 7 kilometer aan, maar doordat de spanning erin blijft en er iedere keer weer iets nieuws gebeurt, hebben de kinderen het eigenlijk niet eens door! Zelfs Sten van (net) 3 heeft een heel deel van de route lopend en op zijn loopfiets afgelegd. De buggy was dan ook niet continu bezet maar het is goed om te weten dat je deze prima mee kunt nemen. Af en toe moest hij ergens even iets opgetild worden. Bijvoorbeeld over de boomstronken of daar waar je over kleine bruggetjes liep, maar dat maakte het ook wel weer extra spannend.

Tip: reserveer wel echt even een dagdeel in je agenda want je bent al snel 2,5 uur onderweg. 

Wij hebben de code gekraakt; lukt het jullie ook?

Onze conclusie is dat de waanzinnige speurtocht ook echt waanzinnig leuk is voor kinderen (en stiekem voor papa en mama ook)! 

Meer informatie en reserveren

Je kunt deze waanzinnige speurtocht nog boeken op zondag 11,18, 25 april en 2 mei met vertrektijden tussen 10.00 en 14.00 uur. Ik zou het snel doen!

Klik hier voor meer informatie