De tocht van OERRR

Vandaag werd de nieuwste wandelroute van Natuurmonumenten geopend. De tocht van OERRR. Een speciaal voor kids gemaakte wandeltocht.

OERRR is een onderdeel van Natuurmonumenten speciaal voor kids. OERRR bevorderd het spelen in de natuur. Kids moeten de natuur kunnen ontdekken, beleven, voelen en ervaren. Zelf op ontdekking in de natuur, hutten bouwen, slootje springen, waterdiertjes vangen...dat is OERRR

De wandelroute die 2 kilomter lang is werd vandaag feestelijk geopend vanaf Pannenkoenkoekhoes de Stroper in de Lutte. Dit is tevens het startpunt van de route. Samen met drie dames van 7 jaar ging ik op pad.

Na het spelen in de speeltuin, een kopje koffie, ranja en wat lekkers werd de route geopend door een Kinderburgemeester. Geheel met ketting en hoge hoed mocht ze het lint doorknippen.

De route is aangegeven met groene OERRR bordjes die niet te missen zijn. Super leuk, want de kids kunnen zo zelf hun route volgen. Vanwege de opening liep de boswachter vandaag met ons mee en dat maakte het wel heel interessant.

Op diverse bordjes staat een nummer. Dat nummer correspondeerd met een opdracht/ weetje in je route boekje. Zoals welke geluiden je om je heen hoort. Dit routeboekje haal je voorafgaand aan de tocht bij Pannenkoekhoes de Stroper. De route staat erin uitgetekend en er staan allerlei weetjes over de natuur in. Bijvoorbeeld over uilen en eekhoorns.

De kids rennen er lekker op los. Van bordje naar bordje. De route loopt over landgoed Eugheria. Het is hier prachtig en stil. Het leuke aan de route is, is dat de nummers ervoor zorgen dat de kids af en toe even stil staan en zich bewust worden van de omgeving. Wat hoor je? Wat kun je doen met de omgevallen bomen? Weet je welk dier hier woont?

Halverwege de route loop je over Erve Middelkamp. Een perfecte plek voor een pauze. Er staat een gezellige picknick tafel en het boerenerf met kippen zorgt voor vermaak.

Iets verderop zien we zelfs een heksenkring. De kids zijn onder de indruk en de stenen nodigen uit tot het bouwen van een toren. Ook de boomstammen onderweg, de slootjes en grote takken maken de tocht een feestje.

Als we weer aankomen bij Pannenkoekhoes de Stroper kun je op vertoon van je boekje een lekker glas ranja krijgen. Vanwege de opening worden wij getrakteerd op een heerlijke pannenkoek. Deze gaat er wel in.

Al met al een geslaagde middag! Een leuke route die geschikt is voor kids vanaf 3 jaar. Neem de tijd om deze route te beleven, want het spelen onderweg kan weleens langer duren dan de route zelf!

Voor meer info over de route en het Pannenkoekhoes kijk je hier.