Let op: deze voorstelling is op zondag 27 maart om 14.30 uur nog te zien! De allerlaatste voorstelling van de tour!

Koop direct tickets!

De Baron van Münchhausen

Wij bezochten de première van de nieuwste voorstelling van Theater Sonnevanck, De Baron van Münchhausen. Theater Sonnevanck is een gezelschap uit Enschede dat in 1990 is opgericht. Zij maken voorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar en hebben al heel wat prijzen ontvangen. Dat belooft wat!

Hun nieuwste voorstelling, Baron van Münchhausen, is een samenwerking met hiphop theatercollectief DIEHELEDING. Een heerlijke actieve voorstelling die vooral geschikt is voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Dus ging ik op pad met Maud (8 jaar uit groep 4) en Jens (9 jaar uit groep 5). Ondanks dat we regelmatig in het theater komen waren we nog nooit bij Theater Sonnevanck geweest. Een leuk knus theater in de binnenstad van Enschede. We werden ontvangen met koffie/thee of een bekertje ranja met een lekker koekje. Vol spanning wachten we tot de voorstelling ging beginnen. Nog even plassen en toen was het al zover en mochten we de zaal in. We werden naar onze plaatsen gewezen en mochten helemaal vooraan zitten, gaaf!

De 4 acteurs beginnen met hun verhaal. Gelijk wordt duidelijk waar de voorstelling over gaat. De Baron van Münchhausen heeft heel veel meegemaakt en vertelt de mooiste verhalen, maar klopt het allemaal wel? De vraag is, maakt liegen de wereld een stukje mooier of is het slecht of zelfs gevaarlijk? De sultan vindt dat je altijd de waarheid moet vertellen. De baron vindt dat liegen wel kan, ze sluiten een weddenschap af. De Baron krijgt een uur de tijd om te laten zien dat liegen niet slecht is anders wordt z’n hoofd eraf gehakt! De kinderen moeten uiteindelijk beslissen, goed opletten dus!

We zien hoe de verhalen van de Baron ontstaan en het is waar, iedereen wordt er wel blij van! Hij maakt vrienden, en zorgt ervoor dat ze zekerder worden van zichzelf en daardoor het beste uit zichzelf halen. Samen beleven ze spannende avonturen, ze vluchten van een schip door zichzelf weg te schieten met een kanon, ze worden opgegeten door een vis en vliegen naar de maan. Maar uiteindelijk heeft liegen ook een keerzijde. Als de baron opeens zijn vrienden verraadt om zichzelf te redden vindt niet iedereen het meer zo leuk.

We zitten helemaal in het verhaal, Jens zelfs letterlijk toen hij een wijnfles in z'n handen gedrukt kreeg en precies op tijd weer teruggaf. Hij ligt helemaal in een deuk. Ook Maud zit de hele voorstelling aandachtig te kijken. Af en toe kijken ze elkaar aan en lachen ze samen om iets grappigs of overleggen ze even of het wel echt mogelijk is wat er wordt verteld.

Het uur vliegt voorbij met vrolijke raps en natuurlijk ook een breakdance tussendoor. En dat komt de vraag: is het nu beter om toch maar de waarheid te vertellen? Maud vindt van wel, Jens heeft z’n twijfels. Wat vinden jullie? Ik zou zeggen, kijk de voorstelling en beslis pas daarna!

Na de voorstelling krijgen Jens en Maud nog een boekje met leuke vragen en testjes over de waarheid en fantasieën mee. We proosten nog op een mooie voorstelling en gaan dan weer opgetogen en vol verhalen naar huis!

Groetjes
Eveline

Koop direct tickets!