Carnaval en Bento! Een feestelijke combinatie

Was het maar altijd carnaval

Ik beken, ik hou echt van een feestje. Mijn tweede naam is genieten en wanneer ik vroeger de kroeg in ging met mijn vriendinnetje deden wij zo ongeveer de lichten uit, maar carnaval ik heb het nooit zo goed begrepen. Mijn vriendje van vroeger kwam uit een klein plaatsje bij Eindhoven en na de zomervakantie begonnen de kriebels bij hem al. Welk kostuum moest er gekocht worden, er werd extra gespaard en het was zelf zo erg dat er mensen om ons heen hun huisraad gingen verkopen. Toen hij ook nog begon over mijn kostuum ben ik met gierende banden Brabant uit gevlucht. Dag relatie en dag carnavalšŸ˜‰. Nu jaren later en een tweeling rijker ontkomen we niet meer aan carnaval. Hier is het namelijk elke dag carnaval, we hebben twee clowns in huis en beide hebben een voorliefde voor verkleden. In het verleden is het geregeld voorgekomen dat ik naar de winkel ging met spiderman die trots achter de buggy liep, om maar te zwijgen over de kinderoptocht in Borne waar twee pretletters intens genoten van de wanstaltige euuuuu prachtige muziek. Was het maar altijd carnaval, ja dat willen we toch allemaal alias Lamme Frans. Ik laat het feestvieren aan jullie over, maar voor de lunch kun je gerust bij mij zijn. 

Alaaf in je broodtrommel.

Ik snap dat je als mama of papa best brak bent van al dat gefeest. Maar toch wil je natuurlijk wel dat je kind een leuke en gezonde lunch mee krijgt naar school, hoe tof is het wanneer dat in het carnavals thema is. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Voor deze lunch heb ik volkoren brood besmeert met pindakaas. Het mooie van casinobrood is, is dat het redelijk goed in de Yumbox past. Zo heb je geen brood verspilling en je kinderen eten gewoon korstjes. Afgelopen jaar had de AH een leuke bakvormpjes spaaractie en die kun je prima gebruiken voor een carnavals lunch. Alaaf is zo uitgestoken en met wat confetti wortel erom heen, is de basis voor de lunch gelegd. Met een kleine uitsteker (maar je kan natuurlijk ook gewoon ronde groente en fruit nemen als radijs, komkommer, wortel, kiwi, pruim, druif ed.)heb ik confetti gemaakt. Hier zit komkommer, paprika, blauwe druif en wortel confetti in. Wat leuke prikkers erbij en je feestje is compleet. In het kleine vakje zitten Bio snoep sterren (zie baby-schap in de supermarkt) en dan het spektakel stuk van de lunchtrommel. De eerste keer dat mijn kinderen hem meekregen naar school vorig jaar kwamen ze wat beduusd thuis. Mama die clown leek een beetje op een killerclown. De kinderen waren een beetje bang. Oeps gelukkig zijn mijn skills na wat oefenen verbeterd. En konden ze dit ei wel bekoren. De neus is gemaakt van paprika, de haren van wortel en de mond is gemaakt van eetbare stift. De ogen en de muts zijn prikkers. Deze zijn te koop bij de Bentofabriek. Zo heb je relatief een snelle lunch klaar waarvan jullie feestnummer vast gaat stralen.


Hij was maar een clown

Vroeger hadden wij thuis geregeld lampionnen brood, nu heb ik het tot nu toe nog maar kunnen vinden bij één bakker in Enschede. Zo af en toe koop ik dus een rond brood, omdat je daar zo makkelijk een gezichtje mee kan maken. Vandaag is het de basis voor hoe kan het ook anders een clown. Uit cervelaatworst snij ik een mondje en een tomaat is de neus voor deze clown. Met een ster-uitsteker heb ik uit kaas ogen gestoken en met eetbare stift afgewerkt. Van meloen een strikje en als confetti en ballen heb ik komkommer en druiven gebruikt. Maar dat kan je natuurlijk met allerhande groente en fruit doen die je in huis hebt. Voor het haar heb ik twee eitjes geroerbakt. En die om en op het broodje gelegd en klaar is je clown en je goede bodem voor de party in de feesttent. 

Zijn jullie thuis van die feestnummers die het hele jaar al toeleven naar carnaval of zeg je net als ik van mij hoeft het niet zo.? Ik ben benieuwd en vooral ook naar jullie outfits. 

Door: Maureen Eising