Op stap als echte Dino Rangers

Vanmiddag was het dan eindelijk zover...ons uitje naar het Dinopark op Vliegveld Twenthe. Mijn 2 neefjes van 6 en 7, die echte dino liefhebbers zijn, mochten met me mee. Geheel in stijl stonden ze me op te wachten. Met een zelfgemaakt dino shirt, dino rugzak en een dino boek. Onderweg in de auto werd het dino boek nog even bekeken, alle dino's werden opgenoemd en ze vertelden me dat ze hoopten dat er een T-Rex zou zijn. Maar dan wel graag achter een hek! 

Aangekomen bij het Dinopark worden we verwelkomd door een grote Dino. Vol bewondering staan ze naar de bewegende langnek te kijken. Zou die echt zijn? Ze twijfelen nog enorm. 

 

We lopen door naar de Dino shop en daar staan 2 doktoren in een witte jas om ons te begroeten. We kopen voor slechts €2,00 een Rangerpakket. Een dino keykoard,een dino pen en een dino sleutelhanger. Handig...want zo heb je een pen voor de gratis speurtocht en het is wel zo stoer om als echte ranger op pad te gaan natuurlijk.

De speurtocht staat in een mooi boekje. Er zijn 2 verschillende niveau's. Level 1 en level 2. Wij deden ze allebei. Maar voor deze 6 en 7 jarigen was level 2 nog best moeilijk. Ik zou voor de nog niet zo goed lezende kinderen voor level 1 kiezen. Beide speurtochten bestaan uit een aantal vragen, waar je gaandeweg de antwoorden van tegenkomt. De antwoorden op de vragen bestaan uit cijfers. Deze cijfers kun je later omzetten in letters en die letters vormen de unieke formule om de laatste Dino tot leven te laten komen. We gaan dus als Rangers op pad om de code te kraken. En mijn rangers zien dit echt als hun missie. Fanatiek en serieus gaan we op zoek naar de antwoorden. En onderweg komen we een heleboel dino's tegen. Dino's in het bos, op het dak van een bunker, in een ravijn, of dichtbij je in de bosjes, zodat je hem kunt aanraken! 

 

Griezelen in het labyrint en het laboratorium

We krijgen de meest wisselende vragen en opdrachten in het speurboekje. Zo moesten we de dino pootafdrukken tellen, de bunkers tellen en weten hoe lang een bepaalde dino soort is. Maar we komen ook bij het Labyrint, en om hier het antwoord te vinden, moeten we iets griezeligs doen. In het labyrint zit namelijk een cijfer verstopt. We worden door een dokter rechtsaf gewezen. In het donker, met rook en griezelige dino geluiden vinden we de weg...en het cijfer. 

Ook het laboratorium aan het eind van het park is een moment waarop de rangers graag even naast me willen lopen. Een gaaf laboratorium waarin de doktoren hun formules ontwikkelen. Vaten met giftige stoffen, griezelige geluidjes en een donker sfeertje...maken het net echt! 

Rennen en springen als een echte Dino.

Onderweg kom je niet alleen dino's tegen, maar ook een skelet van een dino, dino eieren en zelfs een hindernisbaan. Hier kun je rennen en springen als een dino. Er staan 3 leuke opdrachten klaar waarbij je kunt meten hoe snel je bent, hoe hoog je sprint en hoe ver je springt. En vooral, met welke dino je dit kunt vergelijken. Een erg leuke afwisseling tussendoor. 

De bunker van DR. Mirando

Dan komen we bij de bunker van DR. Mirando. Hier staat een groot bord met cijfers en onder die cijfers staan letters. Met deze geheimschrift kun je de code kraken. We hebben alle antwoorden gevonden en nu moeten we de oplossing gaan krijgen. Als we het woord gevormd hebben leveren we het antwoord in bij DR. Mirando. Deze dokter mogen we zelfs een paar vragen stellen over de Dino's. Hierover morgen meer in een aparte blog.

Dr. Mirando keurt ons antwoord goed, we krijgen een stempel en deze biedt toegang tot de geheime bunker. In deze bunker zit de laatste dino. Met kriebels in de buik gaan we naar binnen. En jaa! daar staat hij dan. Een hele bijzondere dino! Maar die gaan we natuurlijk niet verklappen! Hiervoor mag je zelf de code gaan kraken!

Betaalbare horeca

We sluiten af met een dino menu op het horeca plein. Voor €5,95 hebben de kids een menu met patat, kipnuggets, saus en een dino verrassing. Lekker en betaalbaar! De jongens hebben genoten. Toch zit er nog wat onrust in het lijf, want bij de uitgang, bij de dino shop kunnen ze het ranger diploma ophalen. En eigenlijk willen ze dat nu wel meteen! 

Het zomervakantie uitje in Twente

Wij hebben een onwijs leuke middag gehad. Deze dino fans vonden elke dino interessant, stoer, en soms een beetje eng. De speurtocht naar de code maakt het een actief uitje. Je gaat echt samen aan de slag en je slaat geen bordje met dino informatie over, want stel dat je een cijfer mist! De doktoren die je onderweg tegen komt zitten helemaal in hun rol en zijn erg vriendelijk en vooral Kind vriendelijk. 

Hieronder nog een aantal leuke foto's voor een sfeer impressie. Ben je enthousiast geworden? Bestel dan hier je tickets. 

In de dino afgraving kun je fossielen opgraven. Ze hebben zich hier een hele tijd mee vermaakt.

 

 

Jaaa!! Hier hoopten we op! We hebben de T-Rex gevonden. En zie ze eens stoer kijken!

Durven jullie het aan? Wij wensen jullie alvast heel veel plezier! Vanaf 13 juli is Dinopark Twente geopend.

Door: Noortje van der Kolk