Boer’n Theeleut’n, onmeunig lekker!

Ik heb met mijn gezin de vakantie ingeluid met een Boer’n Theeleut bij Landgoed Kaamps. En alhoewel ik hemelsbreed nog geen 500 meter van Landgoed Kaamps af woon en er regelmatig kom, hebben ze ons toch zeker weten te verrassen! Dat ze heerlijke producten verkopen in de landgoedwinkel dat wisten we natuurlijk al. Maar dat ze ook zo’n uitgebreide menukaart en goede keuken hebben; dat wisten wij nog niet.

Terras naast de brasserie

Het viel ons op dat er echt veel te doen was op het terras. Er zaten groepen te genieten van een uitgebreide lunch, er was een kinderfeestje gaande en veel gezinnen maakten een stop voor een heerlijk soft ijsje. Ondertussen werden wij gastvrij ontvangen door een van de medewerkers. Er was een mooi gedekte tafel voor ons gereserveerd. Midden op het terras, met zicht op de speelhoek, speeltuin en de dieren. Beter kon natuurlijk niet! En als het weer iets minder is, dan zit je hier met kids ook helemaal goed, want ook binnen is een speelhoek ingericht.

High Tea op Boerenwijze

Boer’n Theeleut’n. Een High Tea, maar dan net even anders. Met Nederlandse en Twentse streekgerechtjes, passend bij het boerenleven. Er staat een middagthee op de kaart voor 15,95 p.p. met verschillende zoete en hartige gerechtjes. Omdat we tijdens lunchtijd gingen, bestelden we de noamiddagthee voor 22,95 p.p. Hierbij zit ook een voorgerechtje inbegrepen en zijn de gerechtjes wat uitgebreider. Voor de kinderen reserveerden we een Boer’n Kids Thee voor 11,95 per kind.

We kregen een uitgebreide theekaart te zien en m’n man en ik mochten allebei onze favoriet bestellen. Echt een heel mooi arrangement en allemaal gemaakt van verse thee. Daarna werd het voorgerecht geserveerd. Soep van het seizoen. Overheerlijke aspergesoep met ham en voor de kids een goed gevulde tomatensoep. Dat was een goed begin zeg!

Koeien, speeltuin, kinderboerderij en meer

We hebben drie kinderen van 3, 6 en 8 die zich samen super vermaakten bij de schommels, in het hok bij de konijnen, bij de geitjes, probeerden een kip te vangen of waren samen druk met 'koe melken'. En omdat het lekker weer was hadden ze ook nog water speeltafels neergezet. Het feest compleet! Waar we normaal gesproken vooral komen voor de koeien, vermaakten ze zich nu super met al het andere dat er te ontdekken is.

Ondertussen zaten wij veelal met z’n tweetjes aan tafel; een keer wat anders. Onze jongste zoon Sten van drie zou ik zonder z’n broers, nog niet alleen op het boerenerf rond laten struinen. Ze kunnen in theorie via de speeltuin richting parkeerplaats lopen en het Landgoed ligt aan een doorgaande weg. Maar nu was hij bij zijn broers en zat hij een groot deel van de middag veilig achter slot en grendel bij de konijnen in het hok.😉

Zoet en hartig in overvloed

Iets later konden we iedereen aan tafel roepen (en de jongste uit het konijnenhok halen). Want er stond me daar toch even een verrassing op ze te wachten! Echt een super leuk plateau met lekkernijen. Voor ieder kind een eigen, heel erg handig. Scheelt weer smarties tellen. Het zag er bijna te mooi uit om op te eten en als je bij onze kinderen smarties en pannenkoek op het bord zet kan de dag al niet meer kapot. Tel daar een broodje in de vorm van een aap en diverse taartjes bij en ze weten niet meer waar te beginnen.

Voor ons volwassenen stond er een etagère vol met quiches, belegde broodjes taartjes, brownies en meer. Voordat we aan mochten vallen werd ons toegelicht welke gerechtjes er geserveerd waren.

Allemaal vers, met aandacht (op)gemaakt. En deels met eigen ingrediënten. De eigen gemaakte kwark met vers fruit ontbrak uiteraard niet. Het was echt meer dan voldoende en erg lekker. Lyem wilde nog even kwijt dat de pannenkoek toch echt veel lekkerder was dan die van thuis. Ik heb even stiekem geproefd en hij was inderdaad erg lekker!

Onze jongens kregen het niet op. Het is meer dan voldoende, ook voor de iets oudere kinderen is het een volledige maaltijd. Daar kun je rekening mee houden. Ondertussen waren de jongens alweer aan het spelen en prikten wij af en toe een vorkje van de heerlijke taartjes op hun plateau.

Tot onze verrassing was er voor de kinderen ook nog een soft ijsje inbegrepen. En je weet het, voor een ijsje is altijd plek! Wij werden afsluitend verrast met een koffieplateau. Ook niet vervelend!

Een dagdeel vermaak

We hadden er ongeveer anderhalf uur voor in onze agenda gezet, maar uiteindelijk hebben we er wel 2,5 uur voor uitgetrokken. Ik denk dat dit ook erg afhankelijk is van het weer. Buiten is er gewoon ontzettend veel te beleven voor de kids. Het voelt ook voor de kinderen echt als een middagje uit omdat het zo lekker laagdrempelig is. Zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit van het eten.

Na de afsluiting van de Boer'n Theeleut gingen we uiteraard nog even kijken bij de koeien in de stal. Dat is vaste prik voor ons bij Landgoed Kaamps. Even bij de melkrobot kijken en even koeien (proberen) te aaien.

We zaten ondertussen nog zo vol, dat we ons diner die avond heel eenvoudig gehouden hebben.

En dan hebben we nu alleen nog maar kennis gemaakt met de theeleut. Ze hebben nog veel meer te bieden, en dit smaakt naar meer!

Onze vakantie is in ieder geval goed begonnen en we kunnen deze Boer’n thee leut met kinderen echt aan ieder gezin aanbevelen!

De Boer'n Theeleut dient vooraf gereserveerd te worden.

Bonustips:

Lees hier meer over Landgoed Kaamps