Leuke binnen activiteit met kinderen in Twente

Wij gingen onlangs op bezoek bij Speeltuin Morskieft in Reutum. Bij velen is deze locatie bekend om de grote buitenspeeltuin, maar wist je dat er ook een ontzettend mooie blacklight midgetgolfbaan is? En dat er naast die grote buitenspeeltuin ook een hele mooie indoor speelhal is? Wij combineerden het midgetgolfen met de indoor speelhal en hadden ondanks het regenachtige weer een super gezellige middag en avond :)

Entree speeltuin is inbegrepen

Reserveer jij blacklight midgetgolf bij Speeltuin Morskieft? Dan is bezoek aan de speeltuin inbegrepen! Ik vind dat persoonlijk echt van toegevoegde waarde. We zorgden dat we iets eerder waren waardoor de kinderen eerst even lekker uit konden leven in de speeltuin en wij rustig een kop koffie konden drinken. In de indoor speelhal is namelijk ook uitgebreide horeca aanwezig. Er staat een groot terras opgesteld naast de speeltuin waar je als ouders heerlijk plaats kunt nemen om alles in de gaten te houden. Maar eerst werd het station buiten even onveilig gemaakt ;)

Indoor speelhal

De speeltuin binnen is super leuk opgezet. Wat uniek is, is dat veel speeltoestellen in het zand staan. Zo ben je binnen aan het spelen maar met een buitengevoel. En lekker veilig voor een zachte landing; ook prettig. 

Je vindt hier de speeltoestellen zoals je ze ook in de buitenspeeltuin vindt. Denk aan schommels, wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussen, trampolines en familieschommels.

Daarnaast is er een kleine draaimolen en zijn er ook klimtoestellen zoals we deze van andere indoorspeeltuinen kennen.

Onze zonen vonden het helemaal geweldig dat er ook nog trampolines aanwezig waren. Feest compleet! In het klimdeel is ook een gedeelte geschikt voor de allerkleinsten, met een leuke mini glijbaan bijvoorbeeld.

Op naar de midgetgolfbaan

Daarna meldden we ons in het naastgelegen pand, waar een eigen receptie is, voor het midgetgolfen en de escaperoom voor kinderen. (die laatste bewaren we voor een andere keer ;)) Na een korte uitleg wijst alles zich vanzelf.

We hadden allemaal onze eigen golfclub en score formulier. Dikke meevaller: zelfs Sten van 4 kan dit spel zelfstandig spelen en beweegt enthousiast van hole naar hole.

Je kunt daarbij allemaal op elkaar wachten. Maar je kunt ook een iets andere volgorde hanteren. Wij begonnen allemaal netjes bij hole 1 maar uiteindelijk deden we dat laatste en waren we allemaal een uurtje bezig om alle holes te spelen.

De holes zijn echt heel erg leuk ingericht, met allemaal weer een andere uitdaging, en de geweldige blacklight tekeningen op de wanden zorgen ervoor dat alleen het verblijf al een beleving is. Het valt me op hoe leuk en enthousiast de kinderen op dit spel reageren. Ze praten er eigenlijk nog over en vragen of we nog een keertje weer gaan!

Toch nog even spelen en een hapje eten

De jongens waren het unaniem eens dat we nog even terug gingen naar de speeltuin. Ondertussen gingen de klok richting etenstijd dus tja, wat moet je dan .. ;)

Je bestelt hier naast een groot assortiment drankjes, snacks en friet maar ook bijvoorbeeld broodjes ham of Nacho's.

De jongens genoten van een goede portie poffertjes, ik ging voor de Nacho's en manlief voor een hamburger. 

Conclusie

Blacklight Midgetgolf spelen is laagdrempelig en super leuk! Eigenlijk leuker dan we verwacht hadden :) Daarnaast is de combinatie bij Speeltuin Morskieft perfect. Je bent hierdoor alsnog een dagdeel onder de pannen. Ik zou deze combinatie ook echt aanbevelen voor kinderfeestjes. Is het weer wat minder dan heb je geen probleem. Is het weer goed dan kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. Dus weer of geen weer, zomer of winter, hier kunnen kinderen altijd terecht voor volop speelplezier. De arrangementen zijn gunstig geprijsd en je hebt als ouders zijnde ook een leuke middag. Kortom, Let's go!

>> Ja leuk, op naar Morskieft!