Gastblog door Maureen Eising.

Coronaproof uitje voor echte klimgeiten

Al een tijdje waren we op zoek naar Coronaprove uitjes. Doordat ik in de risicogroep zit met mijn spierzieke en medicijnen moeten we extra voorzichtig zijn. Toch willen wij ook net als de rest van Nederland langzaam versoepelen. En gingen we opzoek naar leuke uitjes in de buitenlucht.

Mijn zus wees ons op Avatarz, een supertof klimpark voor kleine en grote kinderen ๐Ÿ˜‰ midden in de bossen bij het Hulsbeek. En wat was dat een goed idee. Voor de tijd heb ik even gebeld voor advies en het viel mij meteen op hoe goed ze meedachten met ons gezin. We besloten afgelopen zondag om 11 uur te gaan klimmen. Nou zeg ik heel stoer wij, maar dat is natuurlijk een grapje hè. De kinderen gingen klimmen en wij gingen mee als support.

Rondje Hulsbeek

Natuurlijk weet de familie Eising altijd een kortere en snellere route maar vergeet dan altijd een afslag te nemen. Conclusie we maakte een extra rondje Hulsbeek. Ook geen straf natuurlijk, de omgeving in ons prachtige Twente is onmeunig mooi. Maar 5 minuten te laat kwamen we aan bij Avatarz en dat valt voor ons doen echt mee. De kinderen kregen een gekleurd bandje om, nog even plassen en er was zelf nog even tijd om te spelen in de speeltuin naast het terras. We werden gewezen op alle desinfectatie punten die er echt voldoende zijn.  

speeltuin Avatarz

Klimmen en klauteren

Toen kon het echte werk beginnen. De tweeling werd in een gordel gehesen, kregen een helm op en er kwam natuurlijk ook een zekersysteem aan te pas. Nog een beetje onwennig gingen we op pad naar het klimbos. Dit is ongeveer 200 meter lopen. Lukt dit niet dan staat er ook een golfkarretje ter beschikking of er loopt een verharde weg waardoor het ook toegankelijk is voor mensen met een rolstoel. Ik heb me echt verbaasd over hoe goed alles is  geregeld voor mensen met een beperking en hoe behulpzaam iedereen is. Echt heel fijn. In het klimbos kregen de kinderen eerst een lesje hoe ze zichzelf konden zekeren. Ze mochten even droog oefenen en toen kon het echt klimmen beginnen. 

Avatarz

Tarzan en Jane

Kinderen van 6 tot en met 9 jaar gaan op het ‘lage’ parcours. Al zou ik hem zelf niet echt laag noemen๐Ÿ˜‰ wanneer je 9 bent mag je onder begeleiding het hoge parcours doen en vanaf 10 jaar mag je deze ook alleen beklimmen.  Het lage parcours bestaat uit 3 banen met verschillende onderdelen en het hoge parcours is echt een ware uitdaging voor elke klimgeit. Onze tweeling van 9 jaar deed het lage parcours en dat was een mooie uitdaging. Al vindt onze zoon, die beweert dat hij professioneel freerunner is, dat het natuurlijk een makkie is๐Ÿ˜‰. De eerste ronde hoorde ik hem geregeld zeggen oei dat is moeilijk.

Avatarz

Onze dochter daarentegen vond het parcours een echte uitdaging. Gelukkig kwam Luuk de begeleider er dan even bij en loodste haar door een moeilijk onderdeel door. En eerlijk is eerlijk deze mama had ook klamme handjes en dan stond ik nog niet eens 4 meter boven de grond. Wanneer ze de banen doorlopen hebben, kunnen ze, ze nog een keer doen. Onze Tarzan en Jane verkozen de baan met de langste zipline als favoriet, die deden ze dan ook 3 keer. Het is zo leuk om te zien hoeveel zelfvertrouwen ze krijgen door het klimmen. De eerste keer ging nog wat wiebelig en wankelend, maar naarmate ze meer vertrouwen kregen ging het steeds makkelijker. Wat waren ze trots op hunzelf en wij op hun.

Avatarz

Na 1,5 uur werd het wat drukker in het klimbos, toch was het fijn te merken hoe iedereen echt rekening met elkaar hield en hoe volwassenen en kinderen elkaar positief motiveerden. Er hing echt een positief en relaxt sfeertje.

Heerlijk terras

Na bijna 2 uur waren de kinderen klaar met klimmen. Bij Avatarz zit een heerlijk terras met schaduw en zonneplekken en een fijne speeltuin voor de kinderen. Zo konden we nog lekker even een drankje doen en een broodje eten.

Terras Avatarz

Wij hebben echt ontzettend genoten van ons uitje. De kinderen klommen of hun leven er van af hing en konden lekker hun energie kwijt. En wij hebben zo genoten van een stukje vrijheid en de blije koppies van de kinderen. Echt, klimmen bij Avatarz is echt een feestje voor jong en oud en hartstikke Coronaproof!

Voor meer informatie en om je tickets te boeken klik je hier. 

 

Speeltuin Avatarz

Door: Maureen Eising