Wij Bouwen de Toekomst

Een ware bouwbeleving voor kinderen in Twente

Infra, bouw en techniek

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat willen ze de jeugd laten ervaren. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een stad qua bouw, infra en techniek? Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ laten ze met een theatershow en daarbij aansluitende activiteiten de jeugd kennis maken met deze fantastische branche!

16 juli t/m 21 augustus – Vliegveld Twenthe – Vliegveldweg 345 Enschede

Naar website

Onze ervaring

Wij brachten een bezoek tijdens de opening van dit mooie evenement. Het was een super leuke middag! Je parkeert je auto op de strip van Vliegveld Twenthe en loopt het terrein op. Daar staat de kassa unit, een soort winkeltje, waar je tevens ook allerlei leuke gagdets scoort. Iedere bezoeker wordt hier met oranje hesje omgetoverd tot echte bouwvakker of wegwerker. Want zij bouwen de toekomst toch!?

Wij bouwen de toekomst

Materialenpaspoort

Hier krijg je ook je materialenpaspoort. Met dit paspoort doe je een soort van speurtocht over het terrein en verzamel je letters. Je loopt het terrein op via een shelter. In deze shelter worden workshops georganiseerd op het gebied van bouw en techniek. Zoals 'bouw een robot'.  Daarna vervolg je je route. Overal staan machines en leuke teksten met uitleg. Dat zijn vaak ook de plekken waar je weer een letter voor het paspoort verzamelt.

Wij bouwen de toekomst

Activiteiten

Op het terrein kom je langs de skelterbaan, elektrische torenkranen die je kunt besturen, loop je langs het theater, en kom je bij het riooldoolhof, de zandmachine, graafmachines en kun je jouw eigen huis of supermarkt bouwen. Overal hangen spandoeken en teksten met toelichtingen op het gebruik van het materiaal. 

Je leest het goed. Er is van alles te ontdekken op dit unieke evenement.

Onze kinderen vonden de graafmachines helemaal gaaf, hebben wel een uur op het verkeersplein (met echte stoplichten!) rondgereden met de mooie skelters en experimenteerden met de torenkraan.

In het theater is ook nog een echte Elektrafabriek waar kinderen in kunnen. Het lijkt wel een tijdmachine! Spannend!

Zeker als je kinderen hebt die even stil kunnen zitten voor een stukje theater, kun je hier wel een dagdeel vertoeven. 

Theater 

Op meerdere momenten per dag, speelt er een echte theatershow van circa 40 minuten. Helemaal op maat gemaakt voor dit evenement. Het gaat over, hoe kan het ook anders, een bouwproject! Met veel muziek en interactief dus helemaal geschikt voor de jonge doelgroep.  

Het doel is helder. Er moet een nieuw huis opgeleverd worden in een compleet nieuwe gebouwde straat inclusief de realisatie van de openbare ruimte. Geen tijd te verliezen voor het bouwbedrijf van de familie Bouwer. Yasmine, de aannemer, is al een heel eind. De straat is aangelegd en de ruwbouw is voor het grootste deel al klaar. Maar is dit allemaal in de juiste volgorde gebeurd? De kinderen helpen Yasmine om alle fases nog eens goed door te lopen en te controleren.

Horeca

Honger of dorst gekregen? Tussen het theater en de skelterbaan staat een groot terras opgesteld. Hier kun je bij de foodtruck heerlijke snacks, repen, drankjes en lekkernijen bestellen!

Wij vonden het echt een leuk en leerzaam dagje uit voor het hele gezin!

Ook gaan? Familie Bouwer ontvangt jullie graag!

Scoor tickets