Sinterklaas en de Pieten zijn gelukkig weer veilig aangekomen in Nederland. 

Om dat te vieren heeft Museum Natura Docet van 16 november tot en met 5 december een té gekke Sinterklaasspeurtocht!  Ga op zoek naar maar liefst 🔟 mijters in het museum. Heb je ze allemaal gevonden?! Dan ga je naar huis met een leuk prijsje!

Op zondag 27 november komt Sinterklaas op bezoek bij Natura Docet. Het beloofd een feestelijke dag te worden met verschillende workshops waar je gratis aan deel kunt nemen met je entreekaartje!

  • 11.30 uur: Workshop gipsen met Piet Practicum. Op de museumzolder maak je, na een korte inleiding over het wel en wee van de wolf, je eigen wolvenpoot. Met een afdruk van een echte wolven poot van de wolf uit Tierpark Nordhorn, maak je met gips en klei je eigen afdruk. Terwijl jij daarna het museum inspecteert en de wolf en andere bijzondere beesten onderzoekt, droogt het gips en neem je na afloop een mooie afdruk mee naar huis. Zo kun je tijdens je volgende wandeling door het bos de afdruk meenemen en vergelijken met de pootafdrukken die je tegen komt.. misschien spot je wel een echte pootafdruk van een wolf!
  • 12.00 – 14.00 uur: Meet & Greet met Sinterklaas in het museumcafé. Hier leest hij een leuk voorhaal voor aan alle kinderen en is er ruimte voor een fotomomentje.
  • 13.30 uur: Workshop gipsen met Piet Practicum.

Ook kun je deze dag kan je met de speciale speurtocht op zoek naar de vermiste mijters in het museum! Lukt het jou om alle 10 de mijters terug te vinden?

*let op: de workshops kunnen gereserveerd worden op dezelfde dag aan de balie. Vol = vol.

Koop je tickets voor het museum hier

 

Tip: wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.