Wandelen met kinderen in de Achterhoek

Zutphen -Wandelroute 2 km

Deze wandeling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ga schat zoeken met Jan en Jutte, in ongeveer 1,5 uur speuren in de binnenstad van Zutphen opzoek naar de juiste antwoorden en naar de schat!

"Heb je het gehoord?" vraagt Jutte, "Er is een schat gevonden! Duizenden gouden en zilveren munten!" Jan kijkt op van zijn werk. "Een schat? Waar?" "Dat is het rare", zegt Jutte "Niemand weet waar en iedereen heeft het erover" "Maar van wie is die schat dan?" Jan legt zijn hamer neer. Hij is een arm schoenlapper en een paar zilveren munten zou hij goed kunnen gebruiken. "Van niemand!" roept zijn vrouw uit. Haar wangen zijn rood van opwinding. "En wie hem vindt mag hem hebben". "Ik begrijpen niets van, vrouw" zucht Jan en hij buigt zich alweer over zijn leest. "Er is een schat gevonden niemand weet waar, en wie hem vindt mag hem hebben? Wat is dit voor flauwekul?" "Toch is het zo!" Jette zet haar handen in haar zij. "En ik ga hem zoeken! Ga je mee?"

Wanneer de speurtocht helemaal zonder fouten gemaakt is kan de schatzoeker zijn schat ophalen bij de VVV Zutphen. De speurtocht ‘Schatzoeken met Jan en Jutte' is verkrijgbaar bij VVV Zutphen.

Neede - Wandelroute 4 km

Deze wandeling is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een spannende wandelroute op de Needse Berg die met zijn hoogte van 35 meter en zijn diepe groeves een leuke route is voor kinderen. 

Tijdens deze route worden kinderen teruggeleid naar Het Stenen Tijdperk. De gemarkeerde route loopt door een groot bosgebied en voert onder meer door een zandkuil met uitgebreide speel- en picknick mogelijkheden. 

Het beginpunt ligt bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij café restaurant De Olde Mölle aan de Diepenheimseweg naast de Hollandsche Molen. Vanaf hier kun je met de auto naar het startpunt van de wandelroute op de Berg (circa 1,5 km), of met de fiets binnendoor (circa 1 km). Lopend kan natuurlijk ook. Na afloop keer je weer bij de TOP locatie terug.

Borculo - Wandelroute 2 km 

Deze wandeling is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Ontdek samen met uw kinderen recreatiegebied Hambroekplas op een totaal andere wijze door middel van de leuke en educatieve kinderroute: Jutten met Jappie.

Samen met Jappie gaan uw kinderen op ontdekkingstocht rond recreatiegebied Hambroekplas. De route is 1,5 kilometer lang. De wandeling inclusief opdrachten duurt ongeveer 2 uur.

Het routeboekje met verhaal en opdrachten is verkrijgbaar bij Hotel-restaurant Berkel Palace voor € 4,95

Hengelo - Wandelroute Koen Kampioen 1,3 km

Geschikt vanaf de allerkleinste kinderen!

Heb je weleens een boek over Koen Kampioen gelezen? Dan ken je vast en zeker ook wel de televisieserie over deze talentvolle voetballer en zijn voetbalteam! Deze route is zelfs naar hem vernoemd. Waarom? Dat vertelt Koen je onderweg zelf. De spelletjes op de route kun je al spelen als je met zijn tweeën bent. Maar het is nog leuker om met groepjes van vier tot tien personen deel te nemen. Ga je mee?

Om het spel te kunnen spelen heb je een voetbaltas met inhoud nodig. Deze kun je ophalen bij Camping Kom-es-an. Kosten zijn € 7,50 per groep (max. 10 pers.).

In de maanden nov t/m feb is de camping gesloten, de route is dan alleen op afspraak mogelijk (0575-467242)

Deze digitale route is ook als volgt verkrijgbaar:

Download de route gratis op je smartphone via de RoutAbel app

 

Log In