DR. Mirando van Dinopark Twente vertelt.

2 stoere Dino Fans hebben een paar vragen aan Dr. Mirando mogen stellen. Dr. Mirando is de dokter van het Dinopark op Vliegveld Twenthe. Ze weet alles van dino's!

Eerst stelden de jongens een paar vragen over dingen die ze al zo lang wouden weten. En vervolgens kregen we de antwoorden van de Dino Quiz. En natuurlijk hebben hierbij ook meteen een winnaar van het gezinsticket getrokken! Lees dus snel verder.

 1. Hoe zijn de Dino's vroeger ontstaan? Eerst waren het kleine cellen, en toen werden het visjes, en uiteindelijk zijn ze uitgegroeid tot Dino's.
 2. Hoe heb je de Dino's weer tot leven gebracht? Dat hebben we in het diepste geheim in het Laboratorium gedaan. We hebben formules ontwikkeld. Samen met hele slimme mensen. We hebben cellen gebruikt van dieren die op dino's lijken. Zoals kikkers en krokodillen. Samen met gevaarlijke stoffen ontwikkelden we steeds verder. Tot we uiteindelijk de dino's terug kregen.
 3. Hoe oud kan een Dino worden? Ze kunnen we 50 jaar of ouder worden. 
 4. Zijn de Dino's wel eens ziek? Jazeker, dat is net als bij mensen. Soms eten ze iets verkeerd waar ze ziek van worden. Bijvoorbeeld afval. Maar ze kunnen ook andere ziektes krijgen. 
 5. Wat eten Dino's? Dat verschilt per Dino. Je hebt veel vleeseters, die eten andere dieren en  zelfs mensen op. Maar je hebt ook Dino's die planten eten en blaadjes van de bomen. En er zijn een paar Dino's die vis eten. 
 6. Hoe kan een Dino zo hard brullen? Omdat Dino's heel groot zijn hebben ze veel kracht. En daardoor komt er zo'n hard geluid uit. 

 

Antwoorden Dino Quiz 

 

 1. Hoe heet de dokter die de formule bedacht heeft om de Dino’s weer te laten leven?  Antwoord: Dr. Mirando
 2. Hoe noem je iemand die fossielen opspeurt en opgraaft?                                          Antwoord: archeoloog of Paleontoloog
 3. Hoeveel bewegende dino's kun je tegenkomen in het Dinopark? Antwoord: meer dan 50 
 4. Noem 5 dinosaurussenAntwoord: een heleboel antwoorden mogelijk 
 5. Wat is de letterlijke betekenis van de Tochisaurus ? Antwoord: b 

A: Grote hagedis

B: Struisvogel Hagedis

C: Teen klauwen dinosaurus

Verstopte woord op de website: Gevonden! 

Winnaar gezinsticket

Wat hebben wij genoten van de Dino week op Go-Kids.En wat leuk dat er zo onwijs veel respons is geweest op de Dino Quiz. Bedankt voor alle leuke en enthousiaste mailtjes die we hierop mochten ontvangen. We moesten streng zijn, en hebben al inzendingen nagekeken. Alleen degene met alle antwoorden, maakt kans op de Gezinsticket voor 5 personen. Uit alle goede antwoorden is dat geworden:De familie Uiting. Lovis , Neva Gert-Jan en Kim

Van harte gefeliciteerd! Wij nemen contact met jullie op.

Allemaal bedankt voor het meedoen!

Groeten van Go-Kids Deventer Salland/ Go-Kids Achterhoek en Go-Kids Twente

Log In