Spreekbeurt tips

Bij elk schooljaar (in de bovenbouw) hoort ook een spreekbeurt. Vaak gaat een spreekbeurt over jouw huisdier, de vereniging waar je lid van bent of jouw favoriete sport. Heel leuk natuurlijk, maar als je een keer wat anders wilt...lees dan verder. 

Spreekbeurtpakket Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Houd je spreekbeurt eens over de bij. Je hebt vast wel in de media gehoord, hoe belangrijk deze diertjes zijn. En laat de Nederlandse Bijenhoudersvereniging nou een onwijs gaaf spreekbeurtpakket hebben! Het pakket bevat:

  • 2 grote posters die uitleg geven over het bijenvolk en bestuiving
  • 40 happertjes met bijenweetjes om uit te delen
  • een jeugdfolder met alle info die nodig is voor een spreekbeurt
  • een kleurplaat
  • een informatieblad met tips voor meer (online) info en bezienswaardigheden

Je kunt het pakket bestellen via: https://bit.ly/2Ny12nm

Spreekbeurtpakket RTV Oost

Het spreekbeurtpakket van RTV Oost bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Tips en trucs voor een goede spreekbeurt
  • Informatie over de geschiedenis, de organisatie, de publieke omroep en de functie van calamiteitenzender
  • Informatie over hoe een televisie-uitzending/programma gemaakt wordt
  • Een powerpoint presentatie om je op gang te helpen
  • Leuke weggevertjes om tijdens je spreekbeurt uit te delen in je klas

De informatie over RTV Oost, foto's en de PowerPointPresentatie kun je hier downloaden. De weggevertjes natuurlijk niet. Daarom raden wij je aan, om het volledige pakket aan te vragen via spreekbeurt@rtvoost.nl. Vermeld in de mail je naam, de naam van je school, in welke groep je zit en het adres waar het spreekbeurtpakket naartoe gestuurd mag worden.

Rondleiding bij RTV Oost

Natuurlijk kun je bij RTV Oost ook een rondleiding komen volgen. Dat is een leuke afsluiter van je spreekbeurt én jij en je klasgenootjes zien dan in het echt, waar jij in de klas over hebt verteld. Informeer ernaar bij de Omroep.

DIERENBESCHERMING IN DE KLAS

Wil je een spreekbeurt houden over dieren? Of ga je een werkstuk over dieren, de dierenambulance, asieldieren of over het werk van de Dierenbescherming maken? Kijk dan eens op de website van de Dierenbescherming. Hier vind je veel informatie over allerlei soorten dieren en hun verzorging en bevatten leuke weetjes, foto's, filmpjes en quizvragen. Zelfs met leuke  dierenfilmpjes die je kunt gebruiken bij je spreekbeurt. 

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier met dieren leren omgaan. Daarom bezoekt de Dierenbescherming basisscholen om interessante gastlessen te geven. Vrijwilligers spelen in de klas het Dierenbeschermersspel met leerlingen van groep 4 t/m 8. Het interactieve spel duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit filmpjes, quizvragen en doe-opdrachten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het werk van de Dierenbescherming en haar asielen, het houden van huisdieren en diervriendelijk consumeren. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Hoe leuk en leerzaam zou het zijn als er ook een gastles bij jouw zoon of dochter in de klas wordt gegeven? Misschien willen ze wel als afsluiter van je spreekbeurt komen! Ben je enthousiast en wil je een gastles boeken of graag meer informatie? Bespreek het dan met de leerkracht en /of stuur dan een mail naar scholenvoorlichting@dierenbescherming.nl

Veel succes met je spreekbeurt! 

Log In