Ingrediënten

  • 190 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 35 gram bruine basterd suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 185 gram pompoenpuree
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 180ml zonnebloem olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5theelepel koek en speculaaskruiden

Maak eerst pompoenpuree. Dit doe je door een pompoen te schillen en in stukken te snijden. Voor 185 gram puree heb je ongeveer 250 gram pompoenblokjes nodig. 
Kook deze blokjes met een snufje zout gaar in water. (ongeveer 5 minuten kooktijd). Giet af en pureer met de staafmixer. Laat de puree even afkoelen. 

Meng vervolgens de bloem, bakpoeder, kaneel, koek kruiden en zout in een kom.

Klop de eieren, kristalsuiker, bruine suiker en vanille extract in een andere grote kom met een mixer op de hoogste stand.  (ongeveer een halve minuut)

Klop de pompoenpuree en olie erdoor. Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe en mix het geheel tot een glas beslag.

Schenk het beslag in een ingevette cakevorm

Bak de cake in 60-70 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. 

Eet smakelijk.

 

Log In