Paasbrunch thuis. Hoe maak je het gezellig

Een gezellige paastafel

Een paasbrunch hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een gezellige gedekte tafel doet al heel erg veel. Koop een leuk tafelkleed met bijpassende servetten en haal een gezellige bos gele bloemen bij de bloemist. Zo heb je al een vrolijke tafel en kom je in de lentesferen. Natuurlijk kun je de tafel nog mooier versieren met eigen gemaakte paasknutsels. We hebben leuke paasversiering verzameld die simpel te maken zijn. Dit kan je natuurlijk prima op de dag zelf maken. Zo heb je meteen een leuke activiteit tijdens de paasdagen Bekijk onze knutseltips via deze link.

En verder kun je met paasversiering je gerechtjes extra mooi maken. Koop een paar leuke prikkers, plastic eieren en andere voorjaarsversiering bij de Wibra, Action of Hema en je hapjes zien er een stuk leuker uit. Bijvoorbeeld deze leuke monkeyplatter van gastblogger Maureen.

paasbrunch

Of deze gezellige hapjes plank.

ppaasbrunch

Eieren eten

Een pasen zonder eieren is geen pasen. Naast het  traditionele gekookte eitje kun je natuurlijk ook een ei muffin maken. Ideaal voor slechte groente eters. Want je stopt er gewoon wat verborgen groente in. Snij champignons, paprika, spinazie, tomaatjes of wat je maar lekker vindt fijn en doe dat in een maatbeker. Eventueel kun je er mini stukjes ham of spekjes bijvoegen maar dat is zeker niet nodig. Kluts zes eieren door het groentemengsel en een flinke eetlepel kaas en vul de muffinvormpjes tot ¾ vol. Zet het ei mengsel voor ongeveer twintig minuten in de oven op 180 graden. Wanneer ze klaar zijn, laat je ze afkoelen en maak je van wortel een snavel, pootjes en een hanenkam, ogen erop en klaar is je gezonde kip. Zie de kip op de foto in de yumbox.

Paasbrunch ideeën

Maar ook een ei kun je net iets gezelliger presenteren. Op de foto zie je een broodtrommel gemaakt door Maureen. Hieruit kun je leuke inspiratie op doen voor je paasbrunch.  De komkommer is uitgestoken met een wortel uitsteker. Dit kan je weer opvullen, met een uitgestoken appel maar een plakje grillworst of wortel kan je daar goed voor gebruiken.De kip van een ei gemaakt zit op zijn wortelnest. Soms wil het nog wel eens helpen om het net eens anders te presenteren. Een gewone wortel is dan heel saai, maar met een kip erop wordt het net wat aantrekkelijker om te eten. Het broodje is versierd als een echt paasei. Gewoon een plakje kaas en worst een beetje in vorm snijden met een mesje en je paasei is klaar.

paasbrunch ideeën

En deze blijft natuurlijk ook altijd goed! Voor een liefdevolle start van de dag!

 

Paasactiviteiten thuis

Met het versieren van de tafel kun je je natuurlijk aardig vermaken. Maar wil je ook even wat actiefs tussendoor doen, ga dan voor de traditionele paas spelletjes! 

Paaseieren verstoppen: Dit blijft een leuke traditionele activiteit voor jong en oud! 

Eitje tikken: Tik een gekookt eitje met een ander aan tafel. Bij wie blijf het ei heel?

Eier race: Leg een ei op een lepel, stop de lepel in je mond en loop samen met je tegenstander een parcourtje. Bij wie blijft het ei op de lepel liggen?

Eieren versieren: Maak de gekookte eieren kleurrijk met een viltstift en leg ze daarna bij je paasbrunch

 

Wij wensen jullie hele gezellige paasdagen thuis! 

Log In