Open Huizen Kaliber!

Wil jouw kind graag muziek maken, dansen, zingen, theater spelen of kunst maken? Het kan bij Kaliber. Na de zomervakantie kun je weer live kennismaken met onze leuke cursussen dus zet onderstaande data alvast in je agenda! 

Tijdens de open huizen maakt je kind kennis met de docenten, kun je genieten van optredens en normaliter alles uitproberen. Het laatste is dit jaar in verband met veiligheid en hygiëne niet mogelijk. Wél kun je alle lokalen langs, zelf creatief aan de slag in het atelier, kijken naar leuk theater, overal muziek luisteren en je verwonderen in de danszaal.

Data en locaties

Tubbergen, 28 augustus, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Almelo, 4 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Oldenzaal, 4 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Enschede, 11 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Wierden, 11 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?

Muziek


Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd in uitvoering te brengen!

Beeldend


Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!

Wil je alvast kennismaken met een van de kunstdocenten?

Lees hier de blog van Lies

Dans


Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazzballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

Theater / Musical


Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je de eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Om onderling 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen vragen we je van te voren aan te melden. Aan de deur reserveren kan ook, maar vol = vol!

Kaliber is gevestigd in 6 gemeenten en probeert ook naar je toe te komen door steeds meer gebruik te maken van buurthuizen en wijkcentra. Ben je benieuwd waar je Kaliber nog meer aantreft?

Alle locaties

 

Log In