Naar het theater met kinderen in de voorjaarsvakantie in Hengelo, Enschede, Oldenzaal.

Naar het theater met kinderen in de voorjaarsvakantie 

Zaterdag 15 februari. Schouwburg Hengelo

Theatervoorstelling: Lampje 8+

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van ‘Lampje’, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. Met live muziek van Djurre de Haan. Een woest en ontroerend muzikaal avontuur van de makers van onder andere ‘Hallo familie’, ‘Liefde’ en ‘Alleen op de wereld’.

’Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.’ Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. Kaarten à €14,50 bestel je hier

Zondag 16 februari: Stadstheater de Bond Oldenzaal

Theatervoorstelling: De Gruffalo

Meneer Monster maakt verrassend jeugdtheater vol fysiek geweld, humor en muzikaliteit. Een tikkeltje bizar en bovenal leuk voor jong en oud. De Gruffalo is een spannende slapstickvoorstelling. Door het bos loopt een kleine muis die wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel, met oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop?
 
Er speelt een voorstelling om 11:00  uur en een voorstelling om 14:00 uur. 
Kaarten à €12,50 bestel je hier.

Zondag 16 februari: Vestzak theater Enschede

Zin in Zondag 6+. Kinder Vlinders met Ton Meijer in Enschede

André Kerver, klarinettist en oprichter van Borboleta Music, gaat samen met Ton Meijer ‘in gesprek’ met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ton vertelt en leest voor, André maakt muziek, samen met een gastmusicus.

Maar kinderen doen ook méé. De voorstelling wordt mét elkaar gemaakt. Vragen stellen en opmerkingen maken mag. Kinderen geven aan wat ze leuk en mooi vinden en de artiesten haken hierop aan. Want het werkelijk beleven van theater, muziek en lezen is het leukste wat er is! Doe mee met André en wie weet is dit het begin van je eigen carrière als muzikant, schrijver of podiumartiest. Kaarten kosten €7,50. Kinderen onder de 13 jaar betalen €5,00 

Bestellen kan via deze link. 

Dinsdag 18 februari: Workshop en theater bij Concordia in Enschede

Theatervoorstelling 5+: Superloeser in Concordia

Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De één kan onzichtbaar worden, de ander is heel snel en weer een ander spuugt vuur.

Maar Joyce niet hoor; haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! Op school haalt Joyce slechte cijfers. Ze heeft het gevoel dat ze nergens goed in is en tot overmaat van ramp heeft ze een vet irritant zusje dat haar pest. De enige die in haar gelooft is haar klasgenoot Jerry, hij zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas.”

Maar ze zal toch niet de wereld kunnen redden met haar knakworsten? Of wel?

Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong (vanaf 6 jaar) en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de talenten die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling bij Concordia in Enschede kun je een workshop volgen door Kaliber Kunstenschool. Maak je eigen superhelden masker.

Welke superheld ben jij? Tijdens deze workshop ga je met een docent van Kaliber Kunstenschool aan de slag om je eigen masker te maken, dat helemaal past bij jouw superkrachten. Leef je uit met veertjes, stiften, glitters en ander leuk materiaal, en jij komt thuis met het mooiste masker!

 Deelname aan de workshop kan ook zonder een bezoek aan de voorstelling. Een kaartje kost €5,00 (de workshop vindt plaats bij Concordia)

Een ticket voor de voorstelling kost €10,00. 

Reserveer hier je plek bij de workshop en/ of je kaarten voor de voorstelling. 

Dinsdag 18 februari: Theater Hof88 in Almelo

Kinderpopconcert 3+: Jelle Amersfoort en band

Wel eens een peuter - wild zwaaiend met zijn fopspeen - zien headbangen? Of zesjarigenonbevreesd – in gestrekte draf - zien stagediven? Het zou zo maar kunnen bij het Kinderpopconcert! Alles mag: dansen, zingen, springen of zwaaien! We bedoelen maar: de kinderpopconcerten van zanger/presentator Jelle Amersfoort en zijn liveband zijn vet!!! Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd speelt Jelle samen met zijn band het KINDERPOPCONCERT! Steevast een energiek en aanstekelijk muziekfeest met massa’s kleine én grote meezingers, -dansers en -springers. Jelle rules! Niet te vergeten: ook ontzettend leuk voor ouders en opa’s en oma’s! Kaarten à €9,50 bestel je hier. 

Woensdag 19 februari: Parkgebouw Rijssen

Familievoorstelling Kikker en het Avontuur (4+) bij Parkgebouw Rijssen

Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker en zijn vriendjes in het theater, met deze compleet nieuwe familiemusical van Theater Terra! Voor iedereen vanaf 4 jaar. Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen.

Kom jij ook naar het theater om samen met Kikker dit grote avontuur te beleven? Na de voorstelling mag iedereen met Kikker op de foto!

Prijs: € 16,50 p.p.Tickets zijn te bestellen via: https://bit.ly/2ww5Xvh

Donderdag 20 februari: Workshop en theater in Concordia Enschede

Theatervoorstelling 6+: Flat. In Concordia

Noralie Jansen en Willeke de Boer hadden van meet af aan een speelklik. Na wat kleine maakprojecten vroeg Theater de Stoomfabriek in Dalfsen hen om een voorstelling te maken. Omdat ze beide een fascinatie hebben voor het werken met poppen en objecten, besloten ze contact te zoeken met Theater Gnaffel uit Zwolle. Begeleid door Elout Hol maakten de dames hun Willem en Ella: de hoofdpersonen uit de voorstelling Flat.
Na de première vroeg Theater Gnaffel om samen aan de voorstelling te werken. Met hulp van een componist (Jan Paul de Bondt) die een nieuwe draai gaf aan de muziek in de voorstelling, een decorontwerper (Liesje Knobel) die een geheel nieuwe look realiseerde en coaching en regie van Elout Hol, is Flat nu naar een hoger plan getild. Kaarten à €10,00 bestel je hier. 

Voorafgaand aan de voorstelling is er een workshop door Kaliber Kunstenschool: Maak je eigen pop-up puppet.

Bij de voorstelling ‘Flat’ zie je de mooiste poppen! Lijkt het jou ook leuk om zelf een pop te maken? Bij deze workshop helpt een docent van Kaliber Kunstenschool jou om een coole ‘pop-up puppet’ te maken. Dit is leuk en helemaal niet moeilijk! Versier hem helemaal zoals jij wilt . Als je klaar bent kan jouw pop rondkijken, zich verstoppen en tevoorschijn springen!

De workshop is voorafgaand aan de voorstelling Flat in Concordia Enschede. 

Deelname aan de workshop kan ook zonder een bezoek aan de voorstelling. Een kaartje kost €5,00. Reserveer hier je plek bij de workshop en/ of je kaarten voor de voorstelling. 

Vrijdag 21 februari. ZININ theater Nijverdal

Kindervoorstelling Mad Science Theaterfeest bij ZINiN Theater

Zijn de professoren van ‘Mad Science’ nu helemaal gek? Daar ziet het wel naar uit! Tijdens deze energieke kindervoorstelling trakteert ‘Mad Science’ je op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap.

Samen met de profs ga je op zoek naar de formule om het coolste feest te geven! Uitnodigingen versturen, liedjes zingen, kaarsjes uitblazen, trakteren en muziek. Er komt nogal wat bij kijken! Of dat allemaal lukt en of het een knalfeest gaat worden? Wie weet! Knallen doet het sowieso!

De makers van ‘Mad Science’ verbazen kinderen, dagen ze uit én maken ze slimmer.En… er is een leuk naprogramma in de foyer! 

Prijs €16,00. Tickets reserveren via: https://bestellen.zinin.com/bestel/224.

 

 
 

Log In