Landelijke Kindermuziekweek

Kindermuziekweek 

Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats van Nederland. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders, kunnen zowel luisteren naar muziek als actief meedoen met workshops, leuke voorstellingen, meezingen met Kinderen voor kinderen, of instrumenten maken van afval. Ontzettend leuk om te doen, maar ook nog eens heel erg goed voor je ontwikkeling.

Met kinderconcerten en jeugdvoorstellingen overal in het land kan ieder kind van live muziek genieten, zowel op school, en het kinderdagverblijf als in het theater, de muziekschool en concertzaal. Meer info op de website www.kindermuziekweek.nl

Bij Go-Kids Twente houden we je op de hoogte van dit muzikale evenement! Check de Go-Kids agendavoor alle leuke uitjes tijdens de Kinderen Muziek Week.

Waarom een Kindermuziekweek? 

Kinderen en muziek zijn een bijzonder vruchtbare combinatie. Luisteren naar muziek en zelf muziek maken is niet alleen leuk, het stimuleert het kinderbrein ook in de ontwikkeling. 

De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Orkest van het Oosten, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Balle

Kindermuziekweek agenda:

Enschede: Wilmink Theater 

Soundlab 10+: Aan de slag in een muzikaal laboratorium

Ooit van een Dato Duo, Toonpad, Jester of Formonium gehoord? In de workshop SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en (te) gekke instrumenten die met nieuwe (muziek)technologie zijn ontwikkeld. En het leuke is: iedereen kan er muziek mee maken! De klas werkt onder leiding van ervaren workshopleiders aan nieuwe, zelfgemaakte composities, die we aan het eind van de workshop aan elkaar presenteren. Op 10 en 11 april in het Wilmink Theater.

Big Bang Festival

Dit avontuurlijke muziekfestival wil je absoluut niet missen! Op zaterdag 13 en 14 april is de derde Nederlandse editie van het internationale BIG BANG festival. Op 13 april wordt de Willem Wilmink prijs uitgereikt voor het beste kinderlied. Dit beleef je tijdens een bijzondere feestelijke theatervoorstelling. Het BIG BANG Festival is een muzikaal festival met veel muziek, theater, workshops en muzikale installaties bij het Wilminktheater. 

Je bepaalt je eigen route door dit muzikale labyrint. Je kunt concerten bezoeken, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers of losgaan op installaties. En ben je nou een beetje uitgeput na al dat gedans en gezang, kom dan je eigen pannenkoek of hotdog maken op het festival pleintje onder het genot van een verfrissend drankje. Stel je eigen festival samen en kies een voorstelling die jou leuk lijkt! Onder andere Oorkaan komt met de spannende muzikale voorstelling De Cello Krijgers. Het BIG BANG Festival leert je niks over muziek maar laat je er alles aan ontdekken. Bij BIG BANG hoor je hoe instrumenten kunnen klinken, maar ook dat er in de gekste dingen muziek zit. Je komt erachter dat je zelf muziek kunt bedenken en maken. Rustig of wild, een beetje bekend of juist  avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen, of dat allemaal: je beleeft BIG BANG zoals jij wilt. 

Almelo: Theater Hof88

Dirk Scheele: Huis tuin en keukenavonturen

Huis-, tuin- en keukenavonturen, de absolute hit op het YouTube-kanaal van Dirk Scheele en bekend van Nickelodeon, komt naar het theater! Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola, bekend uit de afleveringen van Huis-, tuin- en keukenavonturen, zijn er natuurlijk bij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Het wordt een vrolijk feest en iedereen gaat uit zijn dak bij de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.  Op 14 april om 14:00 uur en om 16:00 uur in Theater Hof88 in Almelo.

 Log In