Jeugdtheater voorstellingen in de herfstvakantie

Zondag 20 oktober 2019

Jurassic Revenge:De avontuurlijkste dinoshow

Saartje bezoekt het museum voor oudheden en blijft gefascineerd stilstaan bij het grote skelet van de T-Rex. De bioloog weet haar bijzondere details te vertellen over de oertijd: over de vele verschillende dino’s, over hoe ze geboren werden en over de onvermijdelijke confrontaties met soortgenoten om te overleven. Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen in de familievoorstelling Jurassic Revenge. Miljoenen jaren geleden zouden deze imposante dieren zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Met zijn 2,5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic een van de vele dino’s die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling.

* * * Na afloop van de voorstelling komen de dino’s naar de foyer voor een meet & greet. * * *

Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Kaarten à €17,50 bestel je hier.

Woensdag 23 oktober 2019

Juf Roos Gaat Op Vakantie (2+) 

Wegens het overweldigende succes van het eerste seizoen, met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube.

In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen zij oer-Hollandse liedjes. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch?

In dit theateravontuur worden kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.

De voorstelling heeft een wisselende cast en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht.

Parkgebouw Rijssen. Kaarten à  € 16,50 p.p. bestel je hier. 

Sesamstraat live: Een wereld vol fantasie 

Op zolder staat een hele oude, mysterieuze koffer. Plots gaat het luikje open en stapt een meisje (Janouk Kelderman) nieuwsgierig de zolder op. Zoekend naar iets nieuws om mee te spelen, ziet ze de koffer en maakt ze hem open. Een blik koekjes, een rubber eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraatvriendjes komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder avontuur waarin alles kan én alles mag. Zing en dans gezellig mee met alle Sesamstraatbewoners en geniet van deze grappige, swingende voorstelling voor het hele gezin. Want, bij Sesamstraat is het altijd feest!

* * * Na afloop van de voorstelling komen de bewoners van Sesamstraat naar de foyer voor een meet & greet. * * *

Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Kaarten à €17,50 bestel je hier.

Vrijdag 25 oktober 2019 

De gebroeders Leeuwenhart 8+

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer zal leven. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze kampvuren maken, op hun eigen paard rijden en spannende avonturen beleven. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ in 1973. Bijna 50 jaar later is het voor veel mensen nog steeds het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben. Een strijd vol verraad, verlies, vriendschap en opoffering.

Schouwburg Hengelo. Kaarten à €12,50 bestel je hier.

Korting: Gebruik de actiecode HERFSTVAKANTIE en ontvang 15% korting. (Dan kost je ticket maar €10,62)

Zaterdag 26 oktober 2019

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks 

Wrow! Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes.

Als de moerasheks, juf Minuul, erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangen genomen. Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Foeksia weet niet wat ze moet doen. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Kom naar deze magische voorstelling in het theater. Wakkabakkaboe!

Kom verkleed! Als je op 26 oktober naar De Reggehof komt, kom je natuurlijk om van de voorstelling te genieten. Maar... je kunt (hoeft niet) ook meedoen met de verkleedwedstrijd. Je kunt in de stijl van Dolfje en Foeksia naar het theater komen, maar je kunt ook iets anders kiezen. Wij kunnen alvast verklappen, dat alle kindjes die verkleed zijn, een prijsje krijgen. Eén jongetje en één meisje die er het mooist uitzien, krijgen een grotere prijs.

Reggehof Goor:  Prijs: vanaf € 16,00 p.p. Tickets zijn te bestellen via deze link.

Dansvoorstelling: Grupo Sportivo door Introdans

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben dikwijls veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling ‘Grupo Sportivo’ laat Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden.

Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie, met bijdragen van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati.

Schouwburg Hengelo Kaarten à 17,50 bestel je hier. 

Korting: Gebruik de actiecode HERFSTVAKANTIE en ontvang 15% korting. (Dan kost je ticket maar €14,87)

Familievoorstelling Bang Mannetje 

Bang Mannetje is een vrolijke, interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout.

In een intieme sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van Bang Mannetje. Iedereen is wel eens bang, of je nu groot bent of heel klein. Dat zul jij ook herkennen, net als Bang Mannetje. Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om de straat op te gaan in zijn lievelingsbloemenbroek, bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker en bang voor spoken onder zijn bed.
De toverboom kan hem veranderen in een dapper mannetje, maar dan moet hij wel eerst de draak, de spin en de heks in het wilde woeste woud trotseren! Gaat het hem lukken om de toverboom te vinden?

Ontzettend leuk voor klein en groot!

Het Punt Vroomshoop: Tickets kosten € 7,50 p.p. Reserveren via deze link.  

Zondag 27 oktober 2019

Eendje 4+

Eendje’ is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje ‘Het lelijke jonge eendje’.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma 'Pia op pad' kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk.

Schouwburg Hengelo: Kaarten à €10,50 bestel je hier. 

Korting: Gebruik de actiecode HERFSTVAKANTIE en ontvang 15% korting. (Dan kost je ticket maar €8,93)

 

 

Log In