Met de GPS door het boerenleven van Hof te Langelo

Ter ere van het 1 jarig bestaan mocht Eveline met haar gezin en een vriendinnetje de GPS tour en de mini escape (kruiwagen) doen bij Hof te Langelo in Haaksbergen. Ze schreef er een leuke review over.

Bij aankomst werden wij en nog een groep verwelkomd door het gezin met appeltaart en koffie/thee of ranja! De appeltaartjes komen van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek en waren echt zalig! De kinderen rende na de taart gelijk naar de koeien en de pony om ze te aaien. Het boerenleven draait gewoon door waardoor tijdens onze uitleg een melkwagen het erf op kwam rijden, dit maakt de locatie voor ons alleen maar meer bijzonder.
Toen was het tijd voor ons om de GPS tour te doen (de andere groep kwam voor de escape room). Na een korte uitleg gingen we op pad. Jens was met zn 6 jaar aan de jonge kant voor deze activiteiten maar omdat hij erg goed is in spelletjes durfden we het wel aan. Hij mocht als eerste met de GPS lopen en het leek alsof hij dit al jaren deed en leidde ons direct naar de juiste locatie. Omdat we nog niet wisten waar we naar moesten zoeken hielpen we goed mee maar eigenlijk was dit voor de kinderen prima te doen. Op naar de volgende punten. 

Alles werd snel gevonden met behulp van de GPS maar dan moesten we nog op zoek naar attributen. De ene was wat moeilijker verstopt dan de andere maar alle attributen werden gevonden en het leuke is dat je er soms ook nog wat voor moest doen... een goede opwarmer voor de mini escape room. Toen we de kinderen eraan herinnerde dat er een stopwatch aan stond kregen ze opeens haast.. een beetje hulp van ons aan het einde was wel nodig maar verder was het voor de kinderen van 6,8 en 10 prima te doen.
Eigenlijk hadden ze nog wel langer willen zoeken! Maar er stond ook nog een mini escape kruiwagen te wachten. Nadat de pony weer was geaaid konden we daarmee aan de slag. Bij deze hadden ze wel wat meer hulp van papa en mama nodig, geen van de kinderen had ooit een escape room gedaan dus het concept moest een beetje worden uitgelegd. Maar ook papa en mama kwamen er niet helemaal uit zonder hint. Uiteindelijk kregen we hem net niet op tijd opgelost maar we waren super enthousiast. Voor kinderen is dit een leuke puzzel en een goede escape ervaring zonder dat ze daadwerkelijk worden opgesloten. Al met al een super leuke middag.. en we zijn zeker nu nog nieuwsgieriger naar de echte escaperoom die ze hebben voor volwassenen en kinderen. De groep die daaruit kwam was ook laaiend enthousiast.
 
Groet Eveline
 
Voor meer informatie over deze leuke locatie klik je op de link. Leuke activiteit voor een  kinderfeestje!
 

Log In