Halloween uitjes in de herfstvakantie

Halloween Hertme.Griezelen in het theater

Het spannendste Halloween festijn van Twente!

Op de laatste zaterdag in oktober griezelt het in Hertme. Het Openluchttheater vormt dan het spookachtige decor voor het jaarlijkse Halloweenfeest. Hoewel het spektakelstuk vooral is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, zie je ook steeds meer grote engerds, monsters en heksen. Vaak zijn het verklede papa’s en mama’s, soms ook anderen. Maar dat weet je natuurlijk nooit… Wat we wél weten is dat ze allemaal heel veel plezier beleven.

Het thema van 2019 is: Witte Wieven.

Als de poorten van het Openluchttheater om half vijf opengaan, krioelt het even later van de spoken en spookjes, van heksen en heksjes, van waarzeggers, vreemdsoortige wezens en andere rare snoeshanen. Ze leven zich uit in het snijden van vaak reusachtige pompoenen, worden geschminkt, doen mee aan spelletjes spinwerpen en knuppelvangen, of bakken bij het kampvuur een lekker broodje.

Twee uurtjes later, als de hongerige maagjes zijn gevuld met iets warms en de duisternis invalt, trekken ze het theater in waar een spannende vertelling volgt. Fakkels, vuurkorven én een mystieke verlichting van het toch al zo markante decor doen de rest. Niet veel later volgt de climax als de bezoekers in groepjes worden verleid een spannende en soms doodenge wandeling door het Griezelbos te maken. Want eerlijk… griezeliger dan hier kan het niet worden! De sporadisch verlichte route slingert zich over smalle bruggen, steile heuveltjes, glibberige paden en soms door duistere tunneltjes. Een spookhuis is er niets bij. Plots duikt er een geraamte op, even later gevolgd door een krijsende vrouw. Of er verschijnt ineens een angstaanjagend hoofd van onder een bruggetje…

Eenmaal terug in ‘de bewoonde wereld’ maakt menigeen nog even een rondje over het buitenterrein, deels om weer op adem te komen, óf om elkaar alle belevenissen te vertellen en duidelijk te maken ‘absoluut niet bang’ te zijn geweest. Halloween in Hertme, een belevenis!

Kaarten kosten €8,00 in de voorverkoop. Aan de kassa €9,50. Je bestelt ze via deze link. 

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Halloween evenement voor families

Halloween voor jong & oud!
In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Dit jaar voor de 19e keer en completer dan ooit! Het volledige park is aangekleed, er zijn diverse extra activiteiten, spookhuizen en we bieden op 19 en 26 oktober unieke Halloween avonden aan die vanaf 19.30 uur extra eng worden tijdens het Screams evenement. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers en vriendelijke heksen. Deze vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park en zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia. 

Heksendoorn
Op diverse dagen in oktober beleef je Heksendoorn. Dit sfeervolle Halloween evenement is geschikt voor de gehele familie. Mooie aankleding, extra activiteiten, spookhuizen, veel lieve heksen en het Avonturenpark in haar prachtige herfstkleuren.

Lees hier alles over Heksendoorn

 

Halloween Fright Night bij Zwembad de Wilder

Vrijdag 25 oktober van 19:15 - 21:45, Halloween avond bij zwembad de Wilder.

- Zwembad wordt eng versierd
- Je ontvangt bij entree een griezeldrankje
- Er is rood water om in te zwemmen
- Griezelmuziek
- In de kleedkamers kan het spoken

Durf jij ook te komen?
Koop nu je kaartje bij de receptie van de Wilder!

Halloween Enschede | parade

Kom verkleed en geschminkt en loop mee met één van de parades door de binnenstad van Enschede. In de week rondom HALLOWEEN word de Walstraat in Enschede omgetoverd tot griezelstraat. De Walstraat is het centrale punt voor onze parades.

Er zijn 2 parades waar je aan deel kunt nemen. " DE HALLOWEEN parade Enschede" waarbij het wel een beetje eng kan worden of de"Halloween KIDS parade" waarbij het vooral gezellig griezelen is.

Halloween Kids Parade 

Zaterdag 26 oktober 14:30 uur. 

Deze parade zal door de binnenstad van Enschede slingeren.

Tijdens deze tocht zijn er langs de route verschillende locaties waar je snoep kunt verzamelen.

Er lopen op deze middag echte acteurs in de stad om jullie de stuipen op het lijf te jagen.

Ook zal de Walstraat in Enschede in de Halloween week van 25 oktober t/m 31 oktober worden omgetoverd tot een openlucht spookstraat.

(let wel op de leeftijd van je kids) het kan best griezelig zijn.

Kom jij gezellig meelopen in de parade, dat kan.Zorg voor een creepy outfit en kom mee griezelen…

Lees hier meer over de parades en om je aan te melden. 

Niet in de vakantie, maar wel in het thema Halloween:

Halloween in de Twentsche Foodhall

HALLOWEEN vier je natuurlijk bij de Twentsche Foodhal!🕷️🕷️

31 oktober wordt de Twentsche Foodhal omgetoverd tot een Twentsche Spookhal. Kom verkleed want de griezeligste kinderen worden beloond tijdens de Halloween kostuumverkiezing! Vervolgens kan je een heus Halloween parcours afleggen samen met alle andere heksen en spookjes. 

Moet je vervolgens even bijkomen van alles? Dat kan lekker in de kidshoek, hier wordt namelijk een toepasselijke film gedraaid. Lees hier meer over de Twensche Foodhal. 

Log In