Goedemorgen Twente

Goedemorgen Twente, 

19-03-2019

Mhmmm, heb jij er ook al zo'n zin in? In vrijdag? Dan is het Nationale Pannenkoekdag. En gaan we dus massaal pannenkoeken eten...heerlijk! Dit jaar is het al de 13e keer dat Nationale Pannenkoekdag georganiseerd wordt. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek? Duizenden scholen doen mee aan dit evenement en bakken gezamenlijk pannenkoeken voor ouderen.

Nationale Pannenkoekdag heeft dit jaar het thema ‘Pannenkoeken bakken met je hart’. De stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt, door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten, heeft een mooie kleurplaat gemaakt. Leuk om uit te delen. Kinderen maken kans op een set placemats van hun eigen inzending. Meedoen kan tot 28 maart! Via deze link kun je de kleurplaat downloaden en je vindt hier ook hart sjablonen voor je eigen pannenkoeken. 

Ook pannenkoekrestaurants en pannenkoekhuizen maken er op Nationale Pannenkoekdag een feestelijke dag van. Heel Nederland is vrijdag in de ban van de pannenkoek.

In Twente kun je op vrijdag 22 maart lekkere pannenkoeken gaan eten bij:

Onbeperkt pannenkoeken eten bij Familie Restaurant Troubadour

- ONBEPERKT pannenkoeken eten.

- Keuze uit diverse toppings.

- Kinderen versieren hun eigen pannenkoek.

- Gratis ijsje voor kinderen. *keuze uit Raket, Festini Peer en Roomijsbeker.

- Volwassenen € 12,50 p.p.

- Kinderen t/m 12 jaar € 6,25 p.p.

Reserveer hier je plek op Nationale Pannekoekdag. https://restauranttroubadour.nl/reserveringsaanvraagpannenkoek

2e pannenkoek gratis bij diverse pannenkoekhuizen

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte, Bolle Jan in Denekamp en 't Pannenkoekhuis Borne hebben  een lekkere  KORTINGSACTIE bedacht. Deze week komt er een kortingsbon in de weekbladen: De Glimlach, Dinkelland visie,  Week van Borne en Op en rond de Essen. KNIP DE BON UIT en krijg de 2e pannenkoek GRATIS. Deze actie is geldig van 22 maart t/m 18 april 2019. ( kijk voor de voorwaarden op de bon )  

go-kids.nl/twente/agenda/nationale-pannenkoekdag-2e-pannenkoek-gratis-in-meerdere-pannenkoek-restaurants

Een oudere gratis in 't Boscafe op de Lemeler Esch

Op vrijdag 22 maart kun je een oudere trakteren op een heerlijke pannenkoek. Wanneer je vanaf 2 personen een pannenkoek komt eten dan krijg  je er 1 gratis!  Het boscafe is van 10:00 uut tot 17:00 uur geopend. Reserveren kan via  info@lemeleresch.nl. Vol= Vol.  

go-kids.nl/twente/agenda/neem-je-oma-en-opa-mee-naar-pannenkoekendag-bij-het-boscafe-op-de-lemeler-esch

Go-Kids menu bij Pannenkoekenhuus Marle

Voor het kindermenu betaal je slechts €7,95 en ontvang je een gratis snoepzakje én Go-Kids Doe boekje! 

  • Go-Kids Doe boekje 
  • glas ranja
  • kinderpannenkoek of poffertjes
  • verrassingsijsje
  • zakje snoep uit het Oud-Hollands winkeltje

Print deze deal hier of laat hem zien op je mobiel. 

Krijgen jullie ook al trek? Wist je dat een pannenkoek als ontbijt ook heel erg lekker is!

Fijne dag!

Goedemorgen Twente,

18-03-2019

Hallo nieuwe week! Goedemorgen maandag. Na een natte zaterdag, die voor ons wel heel letterlijk was, met een voetbalwedstrijd in de stromende regen en een sponsorloop, hebben we zondag een droge dag gehad. We gingen een dagje over de grens, en daar scheen zelfs het zonnetje!

Manlief bezocht een beurs in Düsseldorf en dat vonden wij een perfecte reden voor een City Trip. We reden mee naar Düsseldorf  om een dagje de toerist uit te hangen. We hadden ons "redelijk"voorbereid op internet, in wat er allemaal te zien is in de stad en waar we wat konden vinden. We begonnen de dag bij de Aquazoo. Het is geen dierentuin, geen museum en geen zee aquarium, maar wel een combinatie van die 3. We zagen vele insecten, prachtige vissen, zeesterren, roggen, pinguins, schildpadden en zelfs een kleine haai. Ondanks dat alles natuurlijk in het Duits stond beschreven, hebben we het hier erg leuk gehad. Het was enorm op kinderen gericht. Je had verschillende thema's die in die sfeer werder uitgelicht. Op het land, de onderwaterwereld van de oceaan, de onderwaterwereld in zoetwater en de wereld van mineralen. Toen we hier uitgekeken waren, begon ons avontuur pas echt. We gingen met de U-bahn de stad in. Het leek de dames zo fantastisch om in een ondergrondse metro te gaan. Ze hebben wel eens in de tram gezeten, maar onder de grond nog nooit. Het was nog even een heel gepuzzel welke ticket je nodig bent, maar uiteindelijk kochten we een dagkaart voor 3 personen waar je de hele dag mee kunt reizen. Ideaal en zeker niet duur. Weer even puzzelen welke lijn je moet hebben, maar als je het systeem eenmaal begrijp, stelt het niks voor. En zo crossden we als echte toeristen de stad door. We zijn in de Altstadt geweest, hebben de Rijn zien stromen en zijn in een mega groot Warenhuis geweest. En vervolgens nog in een winkelcentrum. We waren tenslotte wel met 3 dames op stap! En toen crossden we weer met de metro terug naar de parkeerplaats waar we elkaar weer zouden treffen.We vonden ons toch maar heel stoer! en waren best trots op onze City Trip. Ondanks dat een dag natuurlijk veel te kort is, is dit absoluut een leuke manier voor een dagje uit!

En dan nu maar eens kijjken of die wereldreizigers wakker kunnen worden. 

Fijne dag!  Ben je op zoek naar een oude column? Die hebben we verzameld in een blog. 

https://go-kids.nl/twente/blog