Goedemorgen Twente

15-07-2019

Goedemorgen Twente,

De vakantie is officieel begonnen! Hoe hebben jullie deze ingeluid? Wij vierden vrijdag meteen uit school het kinderfeestje, dus de vakantie hebben we een dag later ingeluid met een lekker lunch in de stad. Gezellig! 

We zouden het kinderfeestje op 't Hulsbeek vieren, maar gezien de weersvoorspellingen hebben we een alternatief moeten verzinnen. We huurden bij Studio Live in Rossum een kinderfeestjes kist met het spel: Wie is de Mol. We haalden donderdag een grote kist op boordevol spullen. Van plastic bekers, borden en een tafelkleed tot aan een map met een tot in detail uitgewerkt spel. Bijna alles wat je nodig hebt voor het spel is aanwezig. Er moesten nog een paar dingen worden aangeschaft, zoals batterijen en spekjes. Elk kind kreeg een Wie is de Mol notitieboekje waarin ze aantekeningen konden maken over verdachte handelingen van andere kinderen. Het spel speel je steeds door middel van een opdracht. Uit de map vol spelletjes kies je zoveel opdrachten als je wilt. Enkele zijn verplicht om te doen, om de Mol goed te kunnen ontmaskeren. Je kunt het spel dus zo lang maken als je wilt. Wij speelden het spel wel 4 uur lang, en hadden nog een heleboel spelletjes uit de map niet gedaan. Doordat het cadeautjes uitpakken en het eten ook uit een opdracht bestaat...zijn de kids continu in de rol van het spel. Super leuk! Echt een aanrader voor een kinderfeestje, familiedag of een jeugdkamp.

En dan nu vakantie. Het begint vandaag niet met het meest lekkere weer. Maar prima weer om lekker te gaan zwemmen in een binnenbad bijvoorbeeld. Bij zwembad Vondersweijde in Oldenzaal ligt er iedere dag een opblaasopject in het water. En deze week ligt er op woensdag en zondag ook een loopmat in het water. 

Veel plezier!