Een zomer lang spelen in de Museumfabriek in Enschede.

Deze zomer staat De Museumfabriek in het teken van Een Zomer Lang Spelen, vol activiteiten voor jong en oud.

De Museumfabriek is het museum in Enschede waar je een actief dagje uit beleefd. In dit museum zijn meerdere exposities en tentoonstellingen die je uitdagen om wat te gaan doen. In de makerspace zijn allerlei opdrachten te doen. 

Ik speel, dus ik ben

Tijdens Een Zomer Lang Spelen zijn in De Museumfabriek spannende, speelse installaties te zien die zorgen voor verbazing en een grote glimlach. Zo zijn de sprookjesachtige ‘Holons’ van Martens & Visser en ‘Hoop’ van Zoro Feigl te bewonderen. Ook hier wordt je uitgenodigd om mee te spelen. Heel even komt de magie tot leven bij ‘Spookje' van Peter Zegveld, waarbij met een druk op de rode knop een slap, wit doekje opeens in een spook verandert!

Zegvelds Speelstudio

In Zegvelds Speelstudio ga je echt zelf aan de slag. Speciaal voor Een Zomer Lang Spelen! bedacht Zegveld twee bijzondere kunstwerken die je hier kunt maken. 

Vaart Wel:  Bij deze inloopworkshop laat je jouw zelfgemaakte bootje ronddobberen in de installatie Vaartwel. Trotseert jouw boot de hoge golven? Deze workshop is iedere dag te doen!

Profielmachine: Bij deze inloopworkshop richt je je eens helemaal op jezelf. Nadat jouw op een muur geprojecteerde schaduw is overgetrokken, maak je jouw eigen profiel in ijzerdraad met de Profielmachine. Deze workshop is iedere dag te doen!

The Serpentine: The Serpentine is een zes meter hoge ‘achtbaan’ die zware kogels omhoog takelt en vervolgens naar beneden laat suizen. Een ware beleving! In de hoge, voormalige pakloodsen van De Museumfabriek is deze bijzondere, indrukwekkend grote installatie van Peter Zegveld te zien, die vanwege zijn omvang slechts één keer eerder in Amsterdam te zien was.

Wunderkammer

In De Museumfabriek is een spannende, nieuwe collectiepresentatie te zien: de Wunderkammer. In de Wunderkammer verwonder je je over wat de wereld te bieden heeft. Je ontdekt dat jouw botten verdacht veel op die van een mammoet lijken. Je tuurt door sterrenkijkers, recht de nacht in. Je stapt in een magisch witte wereld. Je bekijkt de misschien wel oudste puzzel van Europa, ontdekt hoe bijzonder de kever is en luistert (of huivert) naar Twentse sagen en legenden. Het is kortom een echte familietentoonstelling: interessant voor volwassenen en superspannend en leerzaam voor kinderen!

De Makerspace heeft tal van leuke opdrachten te doen!

 

Buitenspelen bij Museumcafé Lokaal Roombeek

Bij de ingang van De Museumfabriek vind je Museumcafé Lokaal Roombeek. Hier kun je terecht voor verse koffies, gezonde sapjes, ovenverse taarten en brownies en heerlijke sandwiches voor de hartige trek. Vanaf deze zomer heeft het museumcafé een buitenterras. Hier kun je met leuke buitenactiviteiten Een Zomer Lang Spelen!

 

Een Zomer Lang Spelen gaat verder  in Rijksmuseum Twenthe

Ook Rijksmuseum Twenthe verandert deze zomer in een plek vol geluid en beweging. Er is een grote tentoonstelling met interactieve installaties van Peter Zegveld te zien. Maak een selfie terwijl je galoppeert op ‘Paard’ en werp een blik in het hok ‘Hond’ als je durft. Deze familietentoonstelling is leuk voor jong en oud. Een combinatiebezoek is dan ook zeker aan te raden!

TIP! Familiejaarkaart

Voor maar 20 euro per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele jaar lang beide musea.

Log In