Het is weer herfst! De dagen worden weer korter en de kaarsjes in huis gaan weer aan. Zonder licht kunnen we niet, maar wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kan je er allemaal mee? De lantaarnpalen verlichten weer de straten, waar in de zomeravonden, de zon zich nog volop liet zien. Overal om ons heen is licht. Natuurlijk en gemaakt licht.

De Lichtfabriek

Kom alles te weten over licht tijdens je bezoek aan de Museumfabriek deze herfstvakantie! Speel met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen, uilen spotten en ontdek je hoe je oma als kind haar huis verlichtte.

Makerspace

In de Makerspace van het museum kan je zelf aan de slag. Je kan er lampionnen maken van blik, glas of oude cd’s. Maak je eigen lichtbak om als nachtlampje of onderzoekstafel te gebruiken om je eigen gevonden schatten te bekijken. Wordt een echte filmregisseur en laat ons op de lichttafels zien wat er ‘s nachts in het museum gebeurt als alles tot leven komt.

Lees meer over Makerspace

Professor Fred

Professor Fred heeft een spectroscoop bedacht die je kan gaan maken. Met deze spectroscoop ontdek je dat licht helemaal niet wit is! (opgave verplicht). Via de link hieronder vind je meer informatie over de workshops.

Lees meer over Professor Fred

Mad Science

Naast dat je zelf aan de slag kan in de Makerspace, zijn er gedurende de hele herfstvakantie meerdere shows van Mad Science. Via de button hieronder zie je op welke dagen en tijdstippen ze een show verzorgen.

Planning Mad Science

De Lichtfabriek XL | avondopenstelling

Op vrijdagavond 22 oktober kan je het museum in de avond bezoeken. Er zijn de hele avond allerlei activiteiten. Zo komt De Lichtbende deze avond met hun theatershow Fly me to the moon, een hedendaags sprookje over liefde, verdriet en strijd in een bijzondere vertelvorm. Schitterend vormgegeven met prachtige beelden, ingenieuze schaduwtheatertechniek en live accordeonmuziek. Twee aandoenlijke vliegen ontmoeten elkaar in het licht van een schemerlamp.

Dan blijkt daar nóg een hele wereld te bestaan met fabelachtige wezens waar zij geen weet van hebben. Ze raken met hen verstrikt in de meest bizarre situaties waarbij alle zicht op de werkelijkheid verdwijnt. 

Lees hier meer over Fly to me

De Sterrenwacht

ontdek je met een laser welk leven er allemaal in de museumvijver te vinden is,  kan je een sterren kijken bij de sterrenwacht (opgave verplicht).

Lees meer over de Sterrenwacht

Lees hier meer over het programma deze avond

Reserveer je tickets

Kortom: De Museumfabriek biedt ook deze herfstvakantie weer een geweldig programma waar je kinderen nog lang over na zullen praten. Reserveer via onderstaande button je tickets. 

Reserveer tickets

 

Log In