Mininatuurpark Het Broake Bos
Hoek Steginksweg-Varkensdijk , 7437 PJ Bathmen

Mininatuurpark het Broake Bos

Schotse Hooglanders en Bentheimer varkens scharrelen rond in het nieuwe mininatuurpark Het Broake Bos in Bathmen. Het parkje is eind december 2016 officieel geopend en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Een stukje geschiedenis

Het stuk bos (Steginksweg, hoek Varkensdijk), had vroeger een nuttige functie als leverancier van bouwhout en plaggen voor de nabij gelegen boerderij De Broake. De laatste decennia was dat allemaal niet meer zo nodig, dus gebeurde er maar weinig met het bos. Toen is het idee ontstaan, om er wat speciale rassen in uit te zetten. Op een plaquette vind je er uitvoerige informatie over de historie van het stuk bos en de bijzondere dierenrassen die er nu te bewonderen zijn.

PigDrive

Het is erg leuk, om een bezoek aan Het Broake Bos te combineren met een kijkje in de varkensstal bij de PigDrive. Het adres van de PigDrive is Steginksweg 4, ongeveer een kilometer verderop. Met de fiets of met de auto kun je via een speciaal aangelegd bordes een blik werpen in de stal. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen een kijkje te komen nemen. In de stal is een skybox, omgeven door glas. Van daaruit lijkt het net, alsof je zelf tussen de varkens staat.

Voor wat informatie en leuke weetjes kun je een filmpje bekijken via een LCD-scherm, dat in de skybox is opgehangen. Zo kun je zien, hoe de varkens in dit varkensrijk groeien.

Kom snel een keertje kennismaken met deze bijzondere dieren!

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor