De leukste familiefilms in Deventer

Ook nu draaien er weer super mooie familiefilms bij Filmhuis MIMIK in Deventer.

Opening Cinekid 2022

De openingsfilm voor het Cinekid Festival 2022: Ama moét haar vader vinden en krijgt hierbij onverwachte hulp van haar totemdier: een gigantisch stekelvarken.

Totem 

Totem is de eerste jeugdfilm van Sander Burger. Hij vindt het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met volwassen thema's, zoals hier de dreigende uitzetting van een Senegalees gezin. Een spannend en actueel verhaal met fantasierijke elementen en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. 

Film voor het hele gezin

Totem Cinekid MIMIK Deventer
De elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan net zo goed te worden als de Nederlandse zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo! 

Als de politie haar moeder en broertje arresteert weet Ama uit hun handen te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal en gaat op zoek naar haar vader, die nachtdienst heeft. Op haar zwerftocht door Rotterdam krijgt ze onverwachts gezelschap van een mysterieus stekelvarken. Dit totemdier probeert haar iets duidelijk te maken. Intussen komen Ama's beste vriend Thijs en zijn klasgenoten ook in actie. 

MIMIK film- en openingstijden

Kinderfilms draaien meestal op woensdag, zaterdag of zondag. Maar in de vakantie is er elke dag een film te zien bij MIMIK. Wil je precies weten wanneer en hoelaat de film begint. Check dan even de oranje knop!

Meer info en reserveren?

Familiefilm 2022

De mooiste familiefilm die je moet hebben gezien!