UITJE GETEST: Ik ging samen met mijn twee jongste zoontjes naar filmhuis MIMIK in Deventer voor de film: Sia, de rebelse bosfee. Een middagje naar de film bij filmhuis MIMIK in Deventer is een hele belevenis voor kinderen. Zeker als ze wat jonger zijn is een donkere grote zaal best indrukwekkend. Een film op het enorme grote doek maakt best een grote indruk. Alles is net wat mooier, kleurrijker, maar ook spannender dan op de tv thuis.

Het pontje in Deventer

Filmhuis MIMIK
Het filmhuis ligt vlak aan de IJssel bij het pontje in Deventer. Wanneer je met de auto naar Deventer komt, is het pontje een leuke manier om de stad binnen te gaan. Wij parkeerden op het parkeerterrein bij de Worp, hier sta je direct aan de waterkant en kan je de auto gratis parkeren. Dit maakt het pontje niet alleen een leuke manier om de stad binnen te komen maar scheelt ook nog parkeergeld! 
En het pontje is natuurlijk een extra leuke ervaring voor de kinderen.
 

Filmhuis MIMIK

MIMIK Deventer
Het filmhuis ligt echt tegenover het pontje, we zijn nog een beetje vroeg dus wachten even buiten op het terras tot het tijd is. Gezellig kletsen over de film die we gaan bekijken.

Warm ontvangst bij Filmzaal

MIMIK Deventer
Dan is het tijd om naar binnen te gaan. We zijn hier nog nooit eerder geweest. Ik vind het toch altijd een beetje spannend om dan ergens naar binnen te gaan. Maar gelukkig lopen mijn dappere mannen al voor mij uit de deur door. We worden warm ontvangen door het personeel en na wat lekkers te hebben gegeten worden wij doorverwezen naar de zaal en zoeken wij ons plekje op. De film gaat beginnen.

Spannende film

De film was toch best een beetje spannend. Sommige kinderen vinden films spannender dan andere kinderen. Over het algemeen zijn de leeftijden die bij de films worden getoond echt wel een goede graadmeter. Dus check die goed! En mocht de film toch wat spannend zijn? Dan kruipt je kind toch gewoon lekker bij je op schoot. Daar zat die van mij dan ook. 
 
Liefs Judith & kids