Laurenskerk: Symbool van veerkracht en wederopbouw!
Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 werd het centrum van Rotterdam bijna volledig verwoest. Van de Laurenskerk bleven alleen de muren en de toren overeind. Al snel gingen de Rotterdammers aan de slag om de puinhopen op te ruimen en een nieuwe stad op te bouwen. Alleen de middeleeuwse Laurenskerk werd gerestaureerd en geldt sindsdien als een symbool van de wederopbouw en de veerkracht van de Rotterdammers.
Beklim met de kids de toren!
Vanaf maart 2024 kun je weer de toren beklimmen onder begeleiding van een torengids. De beklimmingen vinden plaats van maart tot en met oktober, elke woensdag om 14:00 uur en elke zaterdag om 12:00 en 13:30 uur. Controleer altijd de openingstijden, want de kerk kan gesloten zijn vanwege besloten evenementen.
Tijdens de beklimming beklim je onder andere de 17de-eeuwse beiaard van de firma Hemony en de enorme speeltrommel. Na meer dan 300 treden bereik je het dak, waar je wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de skyline van Rotterdam.
- Kosten: €4,50 voor kinderen t/m 12 jaar, €7,50 per volwassene, of gratis met de Rotterdampas.
- Minimum leeftijd: 6 jaar.
-
Kaartverkoop: Op de dag zelf bij de kassa van de Laurenskerk.
Historische bezienswaardigheden
De Laurenskerk herbergt diverse historische schatten, waaronder:
- De Bronzen Deuren: Ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Giacomo Manzu in de jaren '60, met het thema 'oorlog en vrede'.
- 17de-eeuwse Praalgraven: Van Witte de With, Egbert Kortenaer en Johan van Brakel.
- Het Koperen Koorhek: Uit de 18de eeuw.
- Drie Marcussen Orgels: Waaronder het grootste orgel van Nederland.
- De Doopvont: Ontworpen door Hans Petri in de jaren '60.
Kom en ontdek de rijke geschiedenis en de indrukwekkende architectuur van de Laurenskerk, en ervaar het symbool van de veerkracht van Rotterdam.
Bron Foto: Laurenskerk Rotterdam