Heerlijkheid Papendrecht
Kerkbuurt 56, 3354 XK Papendrecht

Onderaan de dijk langs de Merwede treft u nog een landelijk stukje Papendrecht. In onze boomgaard wordt op natuur – en milieuvriendelijke wijze, met veel aandacht voor smaak geteeld. Wij telen diverse fruitsoorten zoals appels, peren, pruimen en kersen. Een deel van deze oogst wordt ambachtelijk verwerkt tot jam, sap en saus. Daarnaast worden in onze eigen brouwerij, ‘Brouwerij de Heerlijkheid’ smaakvolle speciaalbieren gebrouwen. Dit alles en nog veel meer wordt in onze winkel verkocht. Van fruit en groenten tot cadeaupakketten en jam – het assortiment is uitgebreid. Een assortiment wat ook bestaat uit biologische producten. Sinds kort hebben wij ook op ons mooie terrein een zorgboerderij .

Maar we doen nog veel meer. Zo organiseren we rondleidingen en andere activiteiten. In de ontvangstruimte "de Hooizolder"  kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee ook gewoon even rustig genieten van het prachtige uitzicht over de boomgaard. Deze ruimte is ook te huur voor vergaderingen, feestjes of andere activiteiten of u kunt een heerlijke  High Tea  reserveren. En bij mooi weer kunt u plaatsnemen op het terras tussen de fruitbomen of onze leuke StapStenenSpel huren. In de boomgaard staat het pand van Stichting BIJ de Heerlijkheid. Hier wordt educatie gegeven over de bijen en insecten. Loop gerust een rondje door de boomgaard om veilig door het kijkraam naar de bijen te kijken. Luister gelijk naar onze Heerlijkheid podcast over de bijen.

En vergeet natuurlijk de beestenboel niet. De kippen, eenden, geiten, paarden willen graag wat aandacht. In de winkel kunt u een voer krijgen om de geiten, konijnen of varkens van wat lekkers te voorzien. En kinderen die meer willen leren over het omgaan met de paarden kunnen terecht bij onze ponylessen.

Laat u verrassen door de diversiteit van onze producten in onze winkel. Ons hoofdproduct in onze winkel is ons eigen fruit en de daarvan gemaakte conserven. 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Outdoor