Beleef het en Eet het
Groot Cromstrijensedijk 17a, 3291 LD Strijen
Iedereen is welkom bij Beleef het en Eet het! Voor weinig geld heb je vanavond de meest verse groente en aardappelen op tafel staan.

Groenten, bloemenranden en honing
Boer Martin heeft achter de boerderij een perceel van ruim 3 hectare ingericht als een soort mini-boerderij. Het perceel is in 5 even grote delen verdeeld. Daar worden aardappelen, uien, wortelen, rode bieten (kroten), pompoenen, sperziebonen, en rode en witte kool geteeld. Het perceel is omrand door prachtige bloemenranden van 15 meter breed. Alle percelen van boer Martin hebben zo’n bloemenrand, alleen zijn ze op de andere percelen 3 meter breed. Deze randen zorgen er voor dat er geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater komen. Ook zijn de bloemenranden zeer functioneel bij de luizenbestrijding. De natuurlijke vijanden van de luizen houden zich er schuil en zwermen uit over het perceel op zoek naar luizen. Zodoende hoeft boer Martin geen milieubelastende middelen te gebruiken om de luizen te bestrijden.

In de bloemenranden staan meerdere bijenkasten. De honing is te koop in de kraam. Ook bakken ze er een heerlijk vers frietje, gemaakt van eigen aardappelen. Zittend op de strobalen kun je van het prachtige uitzicht genieten met een kopje koffie, thee of limonade.

  • Outdoor