Cultureel gezinsuitje: familievoorstellingen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het wereldberoemde Rotterdams Philharmonisch Orkest maakt muziek voorstellingen voor heel veel verschillende doelgroepen. Zo zijn er speciale voorstellingen voor gezinnen met kinderen, met herkenbare muziek en theater. Een bezoek aan een van de indrukwekkende familievoorstellingen zal ongetwijfeld nog lang nagesproken worden. 

Over het orkest

Het RPhO (Rotterdams Philharmonisch Orkest) bestaat al sinds 1918, dus meer dan een eeuw! Zelf omschrijven ze zich als een modern orkest met wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. 

Het RPhO is een symfonieorkest. Symfonie betekent letterlijk 'samenklank'. Er spelen dus meerdere instrumenten tegelijkertijd, samen zorgen ze voor een extra bijzonder en indrukwekkend geluid. De meeste mensen kennen dit vooral van de klassieke muziek. En dat is nou net wat het Rotterdams Philharmonisch Orkest wil doorbreken met voorstellingen voor bredere doelgroepen, en dus ook speciaal voor gezinnen met kinderen. 

Familievoorstellingen

Tijdens de familievoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kom je ogen en oren te kort: je beleeft een onvergetelijke middag vol spannende verhalen, beroemde symfonische muziek en betoverend theater. En dat allemaal in de Grote Zaal van de Doelen... gegarandeerd spatten de vonken ervan af!

Alle familievoorstellingen staan in onze agenda. Je kunt hier per voorstelling meer informatie over de voorstelling lezen. De agenda vind je onderaan deze pagina, waar je er doorheen kunt scrollen, of op deze link, waar je in het gehele overzicht terecht komt. 

Genoeg te doen voor kinderen bij de familievoorstellingen

Voordat de voorstelling begint (meestal een uur van te voren), zijn kinderen van harte welkom in de foyer. Er is daar bij iedere familievoorstelling van alles te doen voor ze. Zo kunnen ze er knutselen in de Doehoek, geschminkt worden en er zijn kinderoptredens en de Instrumentenparade. Iedere voorstelling is deze randprogrammering anders, het is sowieso altijd een aanrader om op tijd te komen met de kinderen! Zo is jullie dagje uit helemaal compleet!