Go-Kids regiomanagers hebben het geluk dat ze vaak uitjes mogen testen. Zo kan ik vaak erop uit met m'n kinderen in de regio Rotterdam. En soms mogen we zelfs gave items voor kinderen uitproberen! Ik - of eigenlijk mijn dochter Julia - was de gelukkige die de Connect NEO van One2Track mocht uitproberen: een cool GPS-horloge voor kids.

GPS horloge voor kids, wij gaan 'm testen!

Julia is inmiddels 6 en vrij zelfstandig. En hoewel ze echt wel alleen over straat kan, voel ik mij daar toch niet heel comfortabel bij. Wij wonen in Moordrecht, een dorp tussen Rotterdam en Gouda in. Nu niet de meest kind-onvriendelijke omgeving maar toch, ze is groot maar toch ook nog klein.

Ze vraagt de laatste tijd steeds vaker of ze alleen naar vriendinnetjes mag en de meeste vriendinnetjes wonen op z'n 5 tot 10 minuten lopen. Dus dat hebben we nu een aantal keer laten gaan en dat gaat prima. En hoewel ik haar vertrouw en weet dat ze het echt wel kan, voelt het pas goed op het moment dat ik een appje krijg van de ouders van haar vriendinnetjes dat ze er veilig is.

Altijd kunnen volgen of niet?

Met alle tags en gps horloges die er nu toch zijn, begin je toch te twijfelen. Wil je je kind overal kunnen volgen of laat je het gaan en wat bereik je ermee om je kind altijd te volgen? Laatst heeft een moeder in paniek naar school gebeld omdat haar kind volgens haar horloge in de sloot naast school zou liggen, gelukkig was dit niet het geval en was het horloge gewoon niet precies genoeg! Maar wat bereik je dan met het horloge?

Twijfel, vertrouwen & veiligheid

Ik twijfelde enorm! En wat geef je je kind mee, ik vertrouw je niet, of het is onveilig als je buiten bent? Dat lijkt mij ook niet de bedoeling! Dus ik heb het Julia zelf gevraagd. Nou en dat had ik dus beter niet kunnen doen, op het moment dat ik het woord horloges noemde was de eerste vraag: kan ik er dan ook mee bellen? En de tweede: mag ik dan vaker alleen m'n vriendinnen ophalen? Dus niets van volgen, onveilig of niet vertrouwen, nee juist super enthousiast over alle opties en de nieuwe mogelijkheden!

Julia test GPS horloge: One2Track Connect NEO

De horloge test begint!

Tijdens de herfstvakantie komt de Connect NEO van One2Track binnen. We kijken eerst zelf wat we nu precies besteld hebben, dan zorgen we dat hij gebruiksklaar op Julia ligt te wachten. We downloaden de app op onze telefoons, we laden het horloge op en testen hoe het werkt.

Kind mega enthousiast

Als Julia hoort dat het horloge binnen is, is ze door het dolle heen! Ze is mega enthousiast en wil alles weten. We laten haar de opties zien en testen of ze het meteen al zelf kan gebruiken. Heel handig is dat je via de app zelf alle controle hebt! En voordat we het weten worden we allebei als test gebeld en zet ze de stappenteller aan, want ook die is blijkbaar voor haar heel belangrijk.

Videobellen favoriet

Als Julia en ik mee doen met een trick or treat wandeling gaat haar horloge voor het eerst om. Ze loopt vooruit met een vriendinnetje en dat voelt wel comfortabel. En hoewel ze totaal niet hoeft te bellen vindt ze het toch té leuk om iedere keer papa te bellen om te vertellen wat ze aan het doen is. Op de terug weg stuur niet ik een berichtje dat we onderweg naar huis zijn maar loopt Julia al video-bellend naar huis. Yes dit is nieuw en ik weet nog niet wat ik ervan vind.

Waar is Julia - check met Connect NEO

Wanneer doet ze haar horloge om?

We zijn een soort van zoektocht begonnen hoe om te gaan met de nieuwe gadget van onze dochter. Wanneer doet ze hem wel en wanneer doet ze hem niet om? Naar school vind ik niet nodig, zijzelf vindt dit zeer noodzakelijk. Wij vinden het logisch dat ze haar horloge omdoet als ze buiten is, zij vindt haar kamer echt een plek om haar horloge te gebruiken. Gelukkig bepalen wij het en maken we er goede afspraken over.

Ouders bellen met GPS smartwatch

Heel veel bellen op beltegoed

We merken dat Julia vooral de bel functie van haar horloge heel leuk vindt. En hoewel ze alleen ons kan bellen, vindt ze steeds weer genoeg redenen om ons te bellen. En tot onze verbazing kan ze heel veel bellen terwijl er maar €1,50 beltegoed op haar simkaart staat!

GPS tracker - werkt dat nou?

In het weekend gaan we naar de stad, schoenen en cadeautjes kopen. We laten Julia vooruit lopen en volgen haar via de app. Best grappig om te zien hoe accuraat dit horloge is, want we kunnen zien waar ze voor ons loopt en daar loopt ze ook volgens de app. Ook in de winkels en terug naar de auto kunnen we precies zien waar ze loopt, super fijn dat dit zo goed werkt!

Even alleen laten

Op de weg naar huis, doen wij nog snel even wat kleine boodschappen. De kids willen in de auto blijven, maar al snel worden we gebeld door Julia: 'Papa, Melle doet vervelend... duurt het nog lang?' We kijken elkaar aan en halen onze schouders op. Ze kan bellen en zal steeds iets vinden waarom ze echt moet bellen.

Simkaart in GPS horloge kind

Conclusie van onze test

Na twee weken met de Connect NEO vinden wij het ideaal. We kunnen onze dochter volgen waar ze is als ze met of zonder ons op pad is. En dat voelt toch fijn!

Ze weet heel goed hoe het horloge werkt en ze kan gewoon bellen, videobellen, berichten verzenden en heeft een stappenteller. Ze vindt zelf alle functies leuk en heeft het liefst haar horloge de hele dag om. Wij hebben voor nu het bellen beperkt tot alleen onze telefoonnummers, maar als ze bij opa en oma is of ergens anders is een nummer zo toegevoegd!

We zijn blij met het comfort, het gebruiksgemak en het enthousiasme van onze dochter. Want buiten dat wij het heel fijn vinden haar te kunnen volgen en bellen is zij ook gegroeid door haar nieuwe horloge met alle functies!

Karin - Go-Kids Rotterdam