Rotterdam West met het Vakantiepaspoort

Hoe tof is het om in de vakantie op reis te gaan met het Vakantiepaspoort?! Heel tof! Net als vorig jaar gaan wij ook dit jaar weer met het vakantiepaspoort op pad. Onze eerste uitjes zijn in Rotterdam West. Wat hebben wij uitgekozen om te gaan doen?

✅ Fancy Dream
✅ Educatieve tuin De Tamarinde
✅ Kinderboerderij De Bokkesprong

Op al deze uitjes krijg je een leuke korting (De Tamarinde en De Bokkensprong zijn zelfs gratis) zodat het leuk blijft om deze uitjes te doen. Wij doen deze uitjes wel met de auto. Alles is op korte afstand rijden van elkaar en parkeren is overal gratis!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderboerderij De Bokkensprong Rotterdam
Meer weten

Kinderboerderij De Bokkensprong Rotterdam

Tjalklaan 90, Rotterdam

Kinderboerderij De Bokkensprong Kinderboerderij De Bokkesprong ligt in Rotterdam-West (tussen de wij... bekijk

 
Fancy Dream Selfie Studio Rotterdam
Meer weten

Fancy Dream Selfie Studio Rotterdam

Kiotoweg 113, Rotterdam

Ga met de kids op bezoek bij de Fancy Dream in Rotterdam! Meredith en Deborah hebben echt iets uniek... bekijk

 

Zomervakantie in Rotterdam West

Onze tweede dag op pad met het Vakantiepaspoort zijn we op avontuur gegaan in Rotterdam West. Omdat we verschillende dingen gaan doen en deze best ver uit elkaar liggen pakken we ook vandaag de auto ( het is ongeveer 10 minuten rijden tussen de verschillende bestemmingen). We beginnen met een afspraak bij de Fancy Dream selfie studio.

Fancy Dream Selfie Studio

Wij zijn heel benieuwd naar de Fancy Dream Selfie Studio, vooral Julia is gek op selfies en ook Melle vindt selfies en zeker in een studio ook wel interessant dus we hebben hier veel zin in. Je kunt op de website van de selfie studio een afspraak maken en dan boek je een tijdstip waarop je de studio in kan. Je kunt bij de studio voor de deur parkeren en de studio bevind zich boven. Beneden is er een zaal die je kunt huren waar je ook al leuke foto's kunt maken. 

We worden ontvangen door Meredith van de Fancy Dream. Meredith is een lieve en enthousiaste vrouw die ons overal mee wilde helpen en goede tips had. Beneden waren er al leuke accessoires om foto's bij te maken, maar eenmaal boven begon het selfie feest pas echt. Julia vond de brillen, de tasjes en de schommel het leukst, terwijl Melle helemaal weg was van de jungle dieren, de geldmachine en de gitaar. De kinderen vonden het geweldig om foto's te maken en hadden zelf allemaal ideeën over hoe ze op de foto wilden. In anderhalf uur tijd maakten we de leukste foto's, super leuk om te doen zowel voor de kinderen als voor mij en het eindresultaat was top. Natuurlijk hadden we ook weer een stempel in het Vakantiepaspoort!

Educatieve Tuin de Tamarinde

Nadat we zo'n anderhalf uur bij de Fancy Dream zijn geweest gaan we door naar de Educatieve Tuin de Tamarinde. Ook hier zijn we nog nooit geweest dus we zijn erg nieuwsgierig. Hier deden we een leuke speurtocht die de kinderen geweldig vonden. De speurtocht ging over de hele tuin, dus we gingen echt op avontuur. Maar het hoogtepunt was toch echt het zoeken naar kriebelbeestjes met een potje en een vergrootglas. De kinderen genoten van het ontdekken van de natuur en leerden veel over de verschillende planten en dieren die in de tuin te vinden zijn.

Rotterdam west met kinderen

Kinderboerderij De Bokkensprong

Bij kinderboerderij De Bokkensprong verwachtten we een speurtocht, maar we kregen een verrassende activiteit: zwerfafval verzamelen! Alle kinderen krijgen deze zomer een prikstok en een emmer en mogen zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Het was indrukwekkend hoeveel afval we in korte tijd verzamelden, ondanks dat we niet de eersten waren die die dag afval verzamelden. We vonden een lege fles Amaretto, pakjes sigaretten, pizzadozen en McDonald's bekers. In totaal hadden we 2,2 kilo afval verzameld! De kinderen vonden het geweldig om te doen, hoewel het natuurlijk best erg is dat er zoveel afval ligt. Ze waren extra alert op wat voor afval we nog meer tegenkwamen onderweg naar huis, dus hier hebben ze zeker wat van geleerd! 

Onze ervaringen en tips

Het was een topdag in Rotterdam West en zeker een aanrader! We hebben als gezin geleerd hoe leuk het kan zijn om samen op avontuur te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en tegelijkertijd bij te dragen aan een schonere omgeving. Rotterdam West is tof! Alles ligt op maximaal 10 minuten rijden van elkaar af en het is overal gratis parkeren. Volgende week staan er weer nieuwe bestemmingen op het programma met ons vakantiepaspoort!

Ga jij ook op pad met het Vakantiepaspoort en heb je tips? Laat het dan vooral weten! Wil je ook een Vakantiepaspoort, kijk dan hier!

Vakantiepaspoort Rotterdam Zomer 2024

Log In