Rooftop walk Rotterdam! De tofste wandeling die er is!

Van 26 mei tot en met 24 juni kan je in Rotterdam letterlijk het dak op! Wat klinkt als een super coole spannende wandeling is veel meer dan dat!

De daken op in Rotterdam Centrum.

Tijdens het Rotterdamse dakdagen festival (3 t/m 5 juni 2022) kan je altijd toffe dingen doen op de Rotterdamse daken, je leert een wereld kennen die je niet vaak en niet zo goed ziet. Dit jaar is er naast het festival ook een echte Rooftop Walk! En die hebben wij gedaan! 

Rooftop Walk Rotterdam

Start van het avontuur!

Als je in de koopgoot loopt dan zie je al het enorme bouwwerk van de Rooftop walk! Op het beursplein is de ingang van de wandeling, vooraf kan je al online tickets kopen.
Boven aan de trap laat je de tickets scannen en dan loop je verder over het opvallende oranje tapijt. Het uitzicht boeit meteen want al is dit nog niet het hoogste punt, de combinatie van lopen op het stellagebouwwerk en het uitzicht triggert van alles. Ook bij de kinderen want die gaan steeds sneller lopen en zijn heel benieuwd wat er gaat komen! Al snel minderen ze vaart om rond te kijken, want wat is er allemaal wel niet te zien. De tram, de auto's en de gebouwen: alles om je heen verandert en klinkt anders. 21000 ronde raampjes geven ruimte tot verbazing en veel vragentekens over wie dat dan wel niet geteld heeft!

Ontdekkingsreis over de daken van de toekomst

Wat begon als een wandeling op hoogte en leuke uitzichten, verandert in een ontdekkingsreis. Want wat kun je allemaal op de daken! Kan je daar ook echt spelen, of misschien kan je er wel een moestuin beginnen? En aan de overkant zien we een groen dak: Mama misschien kan je daar wel een hond uit laten! Of een speeltuin maken op het dak! Maar er kan nog zoveel meer, sporten, werken, ontspannen, genieten van kunst en wonen.

Gezinsuitje met kids Rotterdam - Kidsproof Rotterdam

Duurzame creatieve daken

Licht gevende zonnepanelen (leuk om op de springen 🙈), gekleurde windmolens en moestuinen met nieuwe technieken: het ene idee is nog toffer dan het andere. Uiteindelijk kwam we bij het dakdorp! Maar, hoe werkt dat dan weer en van wie is dan het huis of verkoop je je dak? En hoe tof is het dat je met zon en regenwater energie op kan wekken, plantjes kan laten groeien en een groene stad kunt maken! Talloze ideeën voor een duurzame dak-toekomst.

Rooftop wandeling met kids Rotterdam  Uit met kids Rotterdam

De tofste duurzame wandeling van Rotterdam

De rooftop wandeling met kids is zeker een aanrader. Niet alleen heb je leuke gesprekken over wat je op de daken kan doen en wat duurzaamheid is,  de kids leren ook (wijzelf ook hoor) over mogelijke nieuwe manieren van wonen en leven op de daken. Je bekijkt de stad echt op een andere manier.

Let op: per ouder mag je met 1 kind de wandeling maken en vergeet vooral je camera niet!

Gezinsuitjes Rotterdam

Voor meer info en tickets kijk je hier!

Veel plezier tijdens de Rooftop wandeling!