Remastered Rotterdam

Wij mochten vanuit Go-Kids Twente met ons gezin een bezoek komen brengen aan Remastered. Vanuit Twente is dat toch al snel 2 uur heen en 2 uur terug maar het was het ons echt helemaal waard! Het is echt een geweldige beleving voor het hele gezin!

Parkeren en binnenkomen

Je reserveert heel eenvoudig je parkeerplaats in de parkeergarage Erasmusbrug. Remastered zit onder de Erasmusbrug dus je hoeft dan echt maar een paar minuutjes te lopen. Als je binnen bent kun je de jassen en waardevolle spullen voor € 2,- opbergen in een kluisje. Er is een bar waar je iets te drinken en wat lekkers kunt bestellen. Deze mag je, net zoals in de bioscoop, meenemen naar de voorstelling. 

Aanbevolen leeftijd

Onze kinderen zijn 3, 6 en 8. Eigenlijk is de minimum aanbevolen leeftijd voor een bezoek 6 jaar, maar we hadden onze benjamin toch gezellig meegenomen. Onze derde zoon is niet snel bang en gaat met zijn grote broers mee, maar we begrijpen de minimum leeftijd zeker wel. De beleving is zo realistisch en de beelden zo indrukwekkend dat een kind er ook van kan schrikken. In ons geval veranderde vooral de jongste in de meeste enthousiaste bezoeker van de voorstelling die er helemaal in opging, maar het kan natuurlijk ook anders uitpakken. 

Museum in een nieuw jasje

Normaal gesproken zijn onze kinderen niet echt geschikt voor een rustig museum bezoek, maar zodra er interactie is en ze zelf op de knoppen mogen drukken verandert dat de zaak. Het is hier vooral in de combinatie heel erg knap gedaan, want het is echt kunst wat er tentoongesteld wordt, en de kunstliefhebber zal er ontzettend veel herkennen, maar ook zonder die kennis is het op basis van de beleving al ontzettend de moeite waard, en door alle interactie, bijpassende muziek en het gekozen beeldmateriaal vliegt de experience van een uur voorbij. Er waren op dat moment weinig kinderen aanwezig, waardoor onze stuiterballen er letterlijk tussenuit sprongen, maar het mooie is dat de omgeving zo dynamisch is, dat het niet hinderlijk is, ook niet voor de andere bezoeker :)

De Experience

Er zijn in deze experience verschillende werelden gecreëerd. Na binnenkomst sta je eigenlijk direct in de eerste. Dit is heel slim gedaan, want als je staat te wachten voordat de experience echt begint, kun je hier een mooie tekening maken. Oftewel, de beleving begint direct nadat je het pand binnengekomen bent. Er is een hele grote ledwand die de ruimte mooi verlicht. Op deze wand zie je allemaal luchtballonnen, raketten en ufo's voorbij vliegen. Gemaakt door de bezoeker zelf! Je kunt je tekening scannen waarna deze, na een druk op de knop, direct uit een zogenaamde black hole op het scherm verschijnt. En je kunt de sfeer op het scherm zelf aanpassen door op verschillende knoppen te drukken. Je raadt het al; dit was een goed begin!

Onder water, in de lift, in de wolken

Nadat je in groepjes de beleving binnen gelaten wordt. Loop je door een gang met allemaal ledlampen en onder een waterval door.

Daarna loop je door een donkere gang waarbij er bijzondere figuren op de wanden geprojecteerd zijn. Onze kinderen gingen direct mee in het verhaal. Hun monden vielen soms open van verbazing.

Je loopt een vaste route waarbij je van ruimte naar ruimte beweegt. Eerst kom je in een onderwater wereld. Deze is voor de kinderen ook echt ontzettend leuk, want de geprojecteerde vissen en het zeewier, reageren op jouw aanraking! De beelden zijn ontzettend realistisch.

Daarna kom je bij een lift. Middels geluids- en lichteffecten vlieg je ontzettend snel omhoog, waarna je uitstapt in de wolken en vogels om je heen vliegen. Ik had verwacht dat deze vlucht in de lift misschien wel heel angstaanjagend zou zijn, vooral voor de jongste. Ze waren er van overtuigd dat we heeeeeeel snel omhoog gingen, maar gelukkig geen angsten. Het mooie is ook wel dat je daarna weer in een hele rustige omgeving uitstapt, direct weer een nieuwe beleving waar je in opgaat. Daarna kun je in eigen tempo doorlopen naar de volgende ruimte. Waar grote bewegende kunstwerken geprojecteerd zijn en je eigenlijk wel uren kunt kijken naar ieder detail.

Remastered voorstelling

Als je dan in de laatste ruimte bent, word je getrakteerd op een werkelijk spectaculaire show van een half uur. De omgeving verandert middels licht- en geluidseffecten in verrassend hoog tempo en je wordt meegenomen van het ene in het andere verhaal. De voorstelling wordt ondersteund door geweldige muziek waardoor stilstaan bijna niet meer lukt.

Verbazingwekkende projecties, waarbij fantasiewerelden afgewisseld worden met beelden van beroemde kunstenaars, en muziek varieert van spannend tot festival. Er is zoveel te zien, je wordt helemaal meegenomen, al je zintuigen staan op scherp.

Na het verlaten van deze ruimte konden we nog even blijven hangen in de ontvangstruimte. Even bijkomen onder het genot van wat lekkers en natuurlijk gingen we niet naar huis voordat we nog weer een nieuwe luchtballon hadden gekleurd: Go-Kids was here! 

Conclusie

Ik begon deze blog al met de reistijd die we voor het bezoek over gehad hebben. Dat zegt eigenlijk genoeg. Dit is met recht echt een hele gave experience, eentje waar je nog dagen samen over napraat, met het hele gezin van nageniet, eentje waarvan je kinderen willen dat je het beeldmateriaal naar juf en meester stuurt, zodat ze er op school nog eens over kunnen vertellen. (echt waar!)

Bonustips:

- Naast Remastered vertrekt de Spido boot voor een rondvaart. Dit is een hele leuke combinatie 

- Wil je wat meer snelheid? Ga dan met de watertaxi vanuit de haven, maar reserveer deze wel even vooraf want ze zijn vaak vol 

- Kom je met de auto? Reserveer dan vooraf een paarkeerplaats in de parkeergarage Erasmusbrug. Dit gaat super eenvoudig en je staat dan op nog geen 5 minuten loopafstand.