Historyland Hellevoetsluis!

Daar gingen we dan, op naar Hellevoetsluis. Naar Historyland! Julia was al een keer met opa en oma bij Historyland geweest maar voor mij, papa en Melle was het de eerste keer. We keken er al een paar dagen naar uit, en baalde wel een beetje van de regen die voor de middag voorspeld werd. Maar we hadden een plan: eerst alles buiten ontdekken en daarna naar binnen!

Zo gezegd, zo gedaan. We parkeerden de auto gratis, gemakkelijk voor de deur en liepen naar binnen. Bij de entree stond een dame die ons uitlegde wat we allemaal konden verwachten, super leuk! Wij gingen op avontuur.

Echte Dino's 

We liepen meteen door naar buiten en daar zagen we meteen al de dino’s staan! Melle en Julia vinden dino’s heel leuk, maar ook spannend. We volgen de wandeling door een mooie natuurlijke omgeving waar sommige dino’s wel heel dichtbij stonden en heel echt leken! Alleen voor deze mooie dino tuin of de midgetgolfbaan die hier ligt is het al leuk om naar Historyland te gaan.

gezinsuitje Hellevoetsluis

We liepen verder en kwamen op een veld met verschillende legermaterialen. Helikopters, tankwagens, trucks, allemaal hele stoere en mooie voertuigen. Sommige voertuigen konden we ook echt in, want wel handig was, want zo konden we schuilen voor de buitjes!

Wandelen tussen legervoertuigen!

Wat echt voor ons een hoogtepunt van de dag was, was dat er een van de vrijwilligers ons uitleg kwam geven over de voertuigen. Hij vertelde dat hij zelf nog veel sleutelt aan de voertuigen en dat hij veel voertuigen had opgeknapt. De truck waar we toen stonden daar had hij zelfs pas nog aan gewerkt en die konden gewoon weer rijden! Ook vertelde deze meneer dat er in het museum nog papieren van hem en van zijn vader lagen, die gingen wij zeker opzoeken! Wat maken vrijwilligers zo’n bezoek toch extra bijzonder!

kindermuuseum Hellevoetsluis

Hij heeft ons geholpen bij de tank om hem open te maken zodat Melle en Julia er even in konden. Hij vertelde ons over de bunker en dat daar echte licht- en geluidseffecten in verwerkt waren. Dit vonden de kindjes dat ook wel heel spannend om mee te maken, maar ook wel heel goed om echt te laten zien waar de bunkers voor waren.

We liepen verder door de History en wat heel leuk is voor de iets oudere kinderen is dat er heel veel te lezen en te beleven is, zo loop je door de verschillende tijden en dus echt van een dino-tijdperk, naar ridders en soldaten en naar de Egyptische Piramide. Kortom: er is voldoende te beleven.

En op mooie warme dagen kan je zelfs je zwemkleding meenemen, want je kan hier goed spelen in een echt spraypark! Maar ook op een waterspeelplein! De kinderen kunnen hier heerlijk spelen met water en zand. Heerlijk voor ieder kind en uren lang speelplezier!

kidsproof hellevoetsluis

Tijdens ons bezoek begon het inmiddels steeds vaker en langer regen, dus wij gingen naar binnen. Inmiddels hadden we ook wel best trek, dus genoten we eerst van de Dino menu’s. Normaal doen we dit niet zo snel, maar de Dino menu’s zagen er zo leuk en lekker uit dat we geen nee konden zeggen!

De historische boerderij

Na de lekkere lunch gingen we het museum in. We hebben eerst een toffe maar best spannende film gekeken en daarna zijn we gaan ronddwalen. Op ons gemak liepen we langs verschillende prehistorische dieren. Bij mama’s lievelingsdier in het groot wilde de kindjes heel graag op de foto. En er was vooral veel verwondering over hoe groot sommige dieren en botten waren!

dino's ontmoeten voorne putten

Boven hebben we ook van alles bekeken en mochten de kinderen een echte schelpen ketting maken! Het was niet makkelijk maar met hulp van deze lieve dame en van papa waren Julia en Melle trotse eigenaren van een echte schelpen ketting! De kettingen gingen de volgende dag meteen mee naar school en de opvang!

gezinsuitjes voorne putten

Als laatste liepen wij door het oorlogsmuseum. Wij gingen natuurlijk meteen opzoek naar de papieren van de meneer die we eerder die dag hadden ontmoet. En we hebben ze gevonden!

 

Wist je dat:

  • Historyland leuk is voor alle leeftijden
  • Historyland een spraypark heeft
  • Historyland zowel binnen als buiten heel leuk is
  • Je bij Historyland in verschillende legervoertuigen kan zitten
  • Je bij Historyland super leuk kan spelen met water en zand
  • Je bij Historyland letterlijk door de tijd loopt
  • Je bij Historyland kan midgetgolfen
  • Je absoluut een keer bij Historyland moet zijn geweest?

Kijk hier voor alle praktische informatie!

Alvast veel plezier!