Ga op reis door de ruimte bij Space Expo

Julia heeft op school het thema ruimte, ze maakt met haar klasgenootjes een muurkrant over het ISS en leert van alles over het zonnestelsel. Zo kwam ook de vraag of er geen museum of attractie was die over de ruimte gaat. Natuurlijk weet ze aan wie ze de vraag stelt, want natuurlijk weet ik waar we dan naar toe kunnen: Space Expo in Noordwijk.

Ontdekken van de ruimte

Op zaterdag rijden wij na een bezoekje aan CORPUS door naar Space Expo, dit is om precies te zijn 11 minuten rijden. Dus echt heel leuk om deze twee activiteiten te combineren op één dag. Rond het middag uur kwamen we aan bij Space Expo. Julia was mega enthousiast en Melle had geen idee wat hij kon verwachten. Wanneer we binnenkomen worden we vriendelijk ontvangen, de dame achter balie vraagt of we de speurtocht willen doen en die vraag werd positief en enthousiast beantwoord, dus ja we doen graag een speurtocht!

Space Expo

De speurtocht van Space Expo

We beginnen de expeditie door de zware deuren van de ingang. We bekijken de speurtocht en zien dat deze pas in de volgende ruimte begint. Dus we hebben eerst de tijd om het eerste deel van de tentoonstelling te bekijken. We zien verschillende planeten en de aarde en hoewel ik het lastig vind de planeten te benoemen, kent Julia ze allemaal. Jeetje, best indrukwekkend! We lopen rustig door naar de ruimte waar de speurtocht begint. De speurtocht ziet er tof uit, met vakjes die je open mag krassen bij het juiste antwoord en dat vinden de kinderen leuk. We doen alle opdrachten van de speurtocht en zo loop je door de tentoonstelling heen.

Het model van het ISS ontdekken

Tijdens de speurtocht bezoek je een model van het ISS. Super leuk om hierin rond te lopen en te zien hoe dit er in het echt uit ziet. De kinderen ontdekken aan de hand van de speurtocht het ISS en Julia weet natuurlijk weer precies hoe en wat. Toch wel fijn dat we onze eigen deskundige bij ons hebben ;). Als we alle vragen beantwoord hebben, ontrafelen we een geheime code. Met deze code kunnen we ons astronautendiploma ophalen. Maar dat doen we later. Eerst lopen we nog wat rond en gaan we nog in een simulator en maken we nog een maansprong. Leuk om te zien wat we zo allemaal toch wat leren en ontdekken.

Aan het einde van de expeditie kun je nog even lekker wat eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel met hele toffe cadeautjes. Voor de kinderen die nog willen spelen is er buiten nog een speeltuin. 

Wij lopen aan het einde van ons bezoek nog even langs de balie met ons 'gevonden' woord. De kinderen ontvangen hun diploma en dit is een top einde aan ons bezoek aan Space Expo.

Space Expo

Waarom bezoek je Space Expo

✔️Top uitje voor het hele gezin
✔️Goed bereikbaar
✔️ Makkelijk parkeren
✔️ Leren over de ruimte
✔️ Ervaren hoe het in de ruimte is
✔️ Leuke speurtocht

Lees hier mee over Space Expo