Ontdek het menselijk lichaam bij CORPUS en maak een reis voor je lichaam.

Wij zijn gek op uitjes en dagjes weg, dat is al bekend, en vandaar dat wij ook steeds op zoek zijn naar de tofste uitjes in de regio of net daarbuiten. Zo kwamen we uit bij CORPUS, een half uurtje rijden vanaf Rotterdam, dus prima te doen voor een dagje weg. Nu is het natuurlijk ook wel weer zo dat CORPUS niet echt een standaard uitje is, maar iets dat wel de moeite is om een stukje voor te rijden.

Als je over de A44 richting Amsterdam rijdt dan zie je het immense gebouw al staan. Achter het gebouw rijd je zo een parkeergarage in en vanuit de parkeergarage loop je zo CORPUS in en dan gaat de reis beginnen. 

 

Meer informatie over CORPUS!

CORPUS als familie uitje

Binnen in het gebouw meld je je bij de balie waar je een kaartje krijgt met een tijdslot. Wij krijgen het tijdslot van 09:38u dus we mogen nog even rondneuzen. Wij vermaken ons in de winkel met allerlei leuke artikelen en al snel is het tijd om naar de roltrap toe te gaan. We mogen eerst op de foto en kregen daarna alle vier een kastje met een headset waar we meteen de eerste instructie op te horen kregen. Na een kort praatje van de medewerker mogen we met de roltrap omhoog en begint ons avontuur in de knie van een mens!

CORPUS reis door de mens

Hoe werkt je lichaam, we gaan op reis

Je merkt dat Melle en Julia het best spannend vinden, want zo'n kastje met een headset en dan de roltrap op een knie in, is best een gek verhaal, tenminste voor hun. Zodra je in de knie komt word je meegenomen door het verhaal dat uit je headset komt. Door de lichten en geluiden word je meegenomen in het verhaal over het menselijk lichaam. De kinderen kijken ons af en toe vragend en verbaasd aan, werkt dit ook zo bij mij?

We reizen door het lichaam en alles wordt zo goed uitgelegd met beelden, animaties en door de wereld waarin je loopt. Je reist niet alleen door te lopen maar soms ga je ook met liftjes omhoog. Die afwisseling maakt de reis nog boeiender. Waar kom je uit, in welke deel van het lichaam belanden we nu en wat is het volgende verhaal?

De reis van knie tot hersenen duurt ongeveer 55 minuten, maar het voelt veel korter aan door de afwisseling en de geweldige belevenis. De hersenen zijn het eindpunt van de reis, eenmaal door de hersenen heen, kom je uit in het restaurant en na het restaurant kom je in het interactieve gedeelte van CORPUS.

CORPUS reis door de mens

Interactieve reis over de mens

Ons avontuur stopt dus niet na de 55 minuten van de reis. Eerst nemen we even de tijd om wat te drinken, te praten over de reis die we net hebben gemaakt en het geweldige uitzicht. De kinderen praten 100-uit en vragen van alles over de reis. Allerlei details over de reis worden besproken. Het heeft een enorme indruk gemaakt. Na een tijdje zijn we klaar om door te gaan naar het interactieve van CORPUS. Hier kun je zo lang blijven als je wilt. Als je alles doet en speelt dan kun je je hier wel een tijdje vermaken. Wij lopen door de verschillende verdiepingen en verschillende ruimtes. Melle met papa en Julia met mij, we doen 2 aan 2 verschillende spellen en verdiepen ons in de verschillende activiteiten

,CORPUS reis door de mens

Je kunt hier ook een speurtocht doen, heel leuk om op deze manier je reis te vervolgen.

Interactief, leuk en interessant

We vermaken ons met de verschillende activiteiten en leren zo spelenderwijs van alles over het lichaam, duurzaamheid, eten en nog veel meer. De tijd gaat heel snel en we leren van alles, wat een heerlijke activiteit om zo met elkaar te doen. Vooral de speelelementen doen het goed bij de kids en bij ons doen de feitjes en de weetjes het dan weer heel goed. Na zo'n 3 uur verlaten we CORPUS weer, een top uitje voor het hele gezin!

Achter het robuuste uiterlijk van de zittende mensfiguur gaat een krachtig concept schuil dat uniek is in de wereld. Bij CORPUS draait alles om de wonderen van het menselijk lichaam en hoe je er goed voor kunt zorgen. Het is een ervaring die aanspreekt, verbindt en relevant is voor ieder mens. Het is een ideaal gezinsuitje om met elkaar meer te leren en te ontdekken.

Waarom bezoek je CORPUS

✔️Top uitje voor het hele gezin
✔️Goed bereikbaar
✔️Makkelijk parkeren
✔️ Educatief & fun
✔️ Vernieuwd & interactief
✔️Ook leuk als kinderfeestje!

Voor alle info klik hier!