Het Echte Leven in Dierentuin Blijdorp.

Nu de meeste mensen in Nederland vakantie vieren, is er een run op kaartjes voor attractieparken. Zo ook voor Dierengaarde Blijdorp, dat nu ook lekker profiteert van de populariteit van het televisieprogramma Het Echte Leven in de Dierentuin, dat wordt uitgezonden op NPO1 en wekelijks bijna een miljoen kijkers trekt. 

De eerste twee seizoenen van Het Echte Leven in de Dierentuin werden opgenomen in Ouwehands Zoo in Rhenen. Ook toen zorgde het, mede dankzij de schattige beelden van de panda’s Wu Wen en Xing, al op een toename in bezoekers voor de dierentuin. En nu wordt er flink gezocht naar tickets voor Blijdorp, dat tijdens het derde seizoen van de serie de coulissen opende voor de cameraploegen van de NTR. Op Go-Kids zien we een flinke stijding in de views, maar ook op bijvoorbeeld Dierentuin-Aanbiedingen.nl werd een duidelijke toename gezien. “Het speelt natuurlijk mee dat het weer een beetje tegenzit tijdens deze vakantieperiode,” verklaart de vergelijkingswebsite, “maar er is een duidelijke toename in interesse zichtbaar”.


Het Echte Leven in de Dierentuin is nog tot en met 31 augustus iedere zaterdag te zien op NPO1. De sterren van dit seizoen zijn onder meer Tygo de tapir, komodovaraan Festus en de pasgeboren zwarte neushoorn én olifant. Ook Bokito, de gorilla die al enige media-ervaring heeft, is te zien in de
tv-serie. Met een beetje geluk kun je nog een kaartje bemachtigen! En anders zijn er in de buurt nog veel alternatieven waar de kids van dieren kunnen genieten. Of toch iets verder weg gaan, naar bijvoorbeeld Wildlands Adventure Zoo of Dierentuin Burger's Zoo.