De komende kerstvakantie kun je genieten van de geweldige tentoonstelling World of Dinos in de Expo Haarlemmermeer. Nog héél even wachten dus tot jullie dit geweldige gezinsuitstapje kunnen maken.

World of Dinos met 20% korting!

Tot die tijd kun je jouw Dino fan natuurlijk heerlijk voorbereiden op dit uitje… 

Nieuwe dino vondst

Wist je dat er eind vorig jaar in China een fossiel van een dinosaurus-ei is gevonden! Heel bijzonder gezien het embryo zo goed als een compleet skelet bevat. Met deze vondst zijn wetenschappers er nog meer van overtuigd dat vogels afstammen van de dino’s. Langzaam komen we toch steeds meer te weten over deze bijzondere wezens…

De top 10 dinosaurussen voor thuis

1. Schleich speel dinosaurussen

Voor jongens (of meisjes) die graag met dino’s spelen zijn de Schleich dinosaurussen onmisbaar in de kamer. Bijna alle soorten dino’s zijn wel te krijgen. Bovendien zijn ze van een zeer hoge kwaliteit en lekker stevig. Stuk gaan ze echt niet zo snel. Dat is wel handig als je kleine de dino’s met elkaar laat vechten of door de kamer laat slingeren!

Ontdek ze allemaal!

2. Dino boeken

Dinosaurus (lees)boeken zijn onmisbaar voor de echte fans. Gewoon tussendoor lekker of voor het slapen gaan een plaatjes kijken, voorlezen of zelf lezen. Er zijn er meer dan genoeg om uit te kiezen voor alle leeftijden. Mooie boeken zijn; Het grote Dino kijk- en zoekboek, De kleine dino gaat op pad (AVI E3), Dino is de weg kwijt (AVI E3) en Pop-up Dinosaurussen!

Zoek er maar één uit!

3. Dinosaurus knutselen

Op zoek naar leuke knutselactiviteiten. Dino fans worden helemaal enthousiast van één van de dinosaurus knutselspullen. Je kan het zo gek niet bedenken; van dino’s gieten en schilderen, dino strijkkralen, dino constructiesets, archeologische opgravingen, klei en noem het maar op. Dit geeft een echte leuke beleving met uren plezier!

Wat is jouw voorkeur?

4. Dino LEGO

Van LEGO zijn er prachtige sets met dinosaurussen te krijgen. Van groot tot kleine sets. De meeste zijn gebaseerd op de Jurassic Park/World films. Het begint al bij DUPLO (2+) tot ingewikkelde LEGO Creative bouwwerken (6-12 jaar). Niet alleen is het bouwen ervan al super leuk (om samen te doen), ook daarna kan je er nog uren mee spelen.

Welke set bouw jij?

5. Dino spellen

Wie is er nu niet gek op spelletjes spelen? Zeker in deze periode van het jaar is het heerlijk om met z’n alleen om de tafel leuke bord- en/of kaartspellen te doen. Ook van dinosaurussen zijn er genoeg te vinden. Van kwartet, operatie spellen tot originele bordspellen maar dan met een dino thema (monopoly, schaken, etc).

Bestel jouw spel!

6. Jurassic Games

Heb je een spelcomputer thuis (PS, Nintendo of XboX) dan zijn de spellen van Jurassic World echt een must have! Van het bouwen van eigen dino verblijven tot de LEGO spellen, het is allemaal mogelijk. Natuurlijk zijn ze uitgebracht voor de verschillende game-consoles!

Ga aan de slag!

7. Verkleed als dino

Wat is er niet leuker dan verkleed als dino door het huis te lopen! Kies voor een dino oncie en je kind loopt heerlijk op een druilige dag met zijn pak door de rondte. Misschien dat je af en toe wat GRRRR geluiden hoort, maar dat mag de pret niet drukken. Ze zijn natuurlijk dan wel veranderd in een echte dino ;).

Verkleed je mee?

8. Dinosaurus groei-ei

Dit is iets wat je kind een keer meegemaakt moet hebben! Een echt dino groei-ei. Je stopt ze in een bak met water en wacht (afhankelijk van het formaat) tot het ei echt uit komt en er een dino tevoorschijn komt. Kies je voor een mini-ei dan heb je snel resultaat, kies je voor een XXL-ei dan moet je echt wel een paar dagen wachten!

Komt jouw ei uit?

9. Bekijk dino films

Er zijn tal van dino films uitgebracht. Echter zijn ze niet allemaal geschikt voor jonge kinderen. Bij Disney+ zijn er in ieder geval een paar mooie films te bekijken voor zowel jongeren als wat oudere kinderen. Denk hierbij aan; Dinosaur en The Good Dinosaur. Maar ook mooie natuur documentaires.

Neem een abonnement!

10. Dinosaurus kamer!

Trek alles uit de kast en maak er een echt feest van. Tover de kamer van je kind om in een echte dino kamer. Denk hierbij aan een mooi dekbedovertrek, leuke versiering op de muur en een mooi vloerkleed. Met wat groen (planten) kleed je de kamer al snel aan tot een echte dino bos! Hoe spannend is dat?

Pak jouw kans!