Na een weekje alle vier niet heel fit te zijn geweest, een rustig Oud en Nieuw, hadden wij voor 1 januari een plan! Of eigenlijk was het een soort van missie geworden. Omdat alles wat we hadden gepland natuurlijk niet door kon gaan, hadden we besloten dat we eindelijk een keer naar Zoo Planckendael zouden gaan met onze Blijdorp abonnementen. Omdat volgens de berichten het druk was naar en in België en omdat we eigenlijk de traditie hebben om op 1 januari naar Blijdorp te gaan, wisten we zeker dat we 1 januari  in de auto zouden zitten naar België. En oke, dit werd 10.15u :)

Na anderhalf uur rijden komen wij aan bij Plankendeal en zoals gehoopt, verliep de rit prima en was het nog helemaal niet druk. We konden eigenlijk meteen naar binnen, waar het iets wat modderig was, zeker voor een gezin met een schoenen tik, maar oke we waren in de dierentuin en niets kon de pret drukken. 

Plankendeal Zoo Belgie
Al snel zagen we dat Plankendeal is ingedeeld naar de 5 continenten en zo besloten we om te beginnen in Oceanië. Het was prachtig, ook echt andere dieren dan in Blijdorp en wat hadden we mooi weer! We liepen heerlijk door het bos waar verblijven werden afgewisseld met klim- en speeltoestellen voor de kinderen. Het was heerlijk! Hoewel de binnen verblijven dicht waren hebben we die absoluut niet gemist Na ruim 10.000 stappen en een Koala knuffel en een knuffel slang ( of liever glang genoemd volgens Melle) rijker zijn we heel vrolijk en blij terug gereden naar Nederland.



Op zondag kwamen de opa's en oma's even langs om toch nog even in het klein het nieuwe jaar te vieren!

Maandag was de laatste dag van de vakantie van Martijn. Het was mooi weer, dus een wandeling in een gebied dat we nog niet kenden was het plan. Na rustig te zijn op gestart zijn we naar de Tenellaplas gereden. We wisten behalve dat het bezoekerscentrum dicht was weinig over dit wandelgebied. Op de parkeerplaats zagen we meteen eigenlijk al een bord met de routes en besloten we de 3,5km route gingen wandelen.

bord tenellaplas

Wat we niet wisten was dat hier runderen liepen, die ineens na zo'n 15 minuten wandelen al op ons af kwamen gewandeld. Ze liepen op en naast het pad van onze wandeling en ja dan twijfel je wel even of dat wel zo handig is. Maar ja, Melle en Julia vonden het prachtig en liepen met gepaste afstand langs de dieren, en daar sta je dan, niet te lang over nadenken, hoe groot ze zijn en gewoon hup achter ze aan, haha.

Tenellaplas

Dinsdag mochten Melle en Julia naar opa en oma, en hadden wij onze eerste werkdag van dit jaar.

Ook de woensdag was een rustig dagje. Melle was naar zijn lieve gastouder en Julia ging in de ochtend spelen bij een vriendinnetje .'s  middag hebben we gezellig samen eindelijk het schetsboek van Jill uit gepakt (waren we nog niet aan toegekomen, was een kerstcadeautje) en daar is ze de hele middag druk mee geweest. Jill op tv is op dit moment wel echt een van haar favoriete dingen om te kijken en na te doen.

Julia tekenen

Donderdag was een Julia dag. Zij mocht bepalen wat ze wilde doen en ik ging mee. Melle was weer bij onze gastouder en Martijn was druk aan het werk. Julia wilde wandelen ergens waar we nog niet geweest waren en naar Gouda omdat ze nieuwe potloden wilden voor haar Jill Schetsboek. Zo gingen we onderweg naar het Lage Bergschebos en belden we onderweg met de Hema in Gouda. Want we bleken een groot tekort te hebben een pastel en glitterpotloden. Ik bleek naast juf Nederlands (voor het rijmen), kleur deskundige (ik zie ik zie wat jij niet ziet) ook reken juf te zijn :). Want mama als we nog 10 km moeten rijden en we rijden nog 4km op de snelweg dan moeten we na de snelweg toch nog 6km.

Aangekomen in het Lage Bergschebos zijn eerst naar een bord gelopen met een plattegrond. En besloten we een brug over te gaan. Waarna we al weer over wildroosters liepen en dit keer Schotse Hooglanders zagen staan. Daar moesten we mee op de foto's want de jongens die moesten dit zien! We liepen over het onverharde bos om dichterbij te komen maar echt dichtbij kwamen we niet. Aan het einde van de wandeling hebben we nog even een drankje to go gehaald bij familierestaurant Bergsche Plas. We gaan hier zeker snel weer naar toe om ook een rondje in de Speelpolder te doen.
Na deze fijne wandeling zijn we naar Gouda gereden om de potloden en nog wat pakketjes op te halen en zijn we fijn naar huis gegaan om weer fijn te tekenen.

schotse hooglanders

Vrijdag, vandaag dus, zijn we met opa en oma naar Futureland op de 2e Maasvlakte gereden om de speurtocht te doen. De 2e Maasvlakte, onderdeel van Rotterdam ligt 45km bij Rotterdam vandaag. Dus best een stukje rijden in een niet hele mooi omgeving, hoewel voor Melle alle kranen, containers, boten en treinen wel heel interessant vindt. Bij Futureland was er verder weinig te doen. Dus we zijn opzoek gegaan naar het begin van de speurtocht. Na een tijdje rijden bleek dat we de verkeerde kant op reden voor de start van de speurtocht maar waren we wel toe aan even uit de auto gaan. Dus gingen we zeehonden zoeken! We zijn op vier verschillende punten langs de kust gestopt en zijn heerlijk uitgewaaid, hebben een soort van gepicknickt en hebben vooral ook veel gelachen, maar voor de zeehonden en de speurtocht moeten we nog maar een keer terug komen, maar ook dit is echt een aanrader om een keer te doen!

2e Maasvlakte strand2e maasvlakte strand

Plannen voor komend weekend worden gemaakt! Tips zijn altijd welkom,

Fijne week!
Liefs,
Karin