Binnenspeeltuin Funzone in Barendrecht

Ga jij ook wel eens met de kids naar een binnenspeeltuin? Ik wel en vaak omdat ze er gewoon dol op zijn! Omdat ik vind dat er wel een beetje uitdaging moet zijn zoek ik vaak verschillende binnenspeeltuinen op. En iedereen keer denk ik weer: dit hadden ze echt niet toen ik klein was! Want eerlijk: hoe leuk is zo'n binnenspeeltuin voor de kids. Melle gaat eigenlijk al vanaf dat hij een half jaar was mee naar binnenspeeltuinen. Vaak hebben ze een aparte omgeving voor de allerkleinste waar ze lekker kunnen kruipen en rollen. Inmiddels zijn ze hier te oud voor en vinden ze allebei de peuter en kleuter gedeeltes niet meer leuk!

gezinsuitjes Barendrecht

Motorische uitdagingen

Waar binnenspeeltuinen natuurlijk zijn om lekker te spelen worden kinderen hier motorisch ook enorm uitgedaagd. Want hoe kom je ergens al klimmend, wat is de beste weg, durf ik dit wel en is die glijbaan niet heel eng! Genoeg uitdagingen waar veel kinderen heel enthousiast van worden en stiekem dus hun motoriek ook nog eens mee ontwikkelen.

Kinderfeestjes Barendrecht

Binnen klimmen en klauteren

Julia en Melle hebben een studiedag dus een prima dag om eens in Barendrecht te gaan klimmen en klauteren.  Het is voor ons 20 minuten rijden en vanaf de snelweg is het nog maar een paar minuten. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en parkeren is gratis. De kids hebben er enorm veel zin en rennen naar binnen! We worden enthousiast begroet en lopen naar binnen, eerst langs de horeca voor wat te drinken. Ondertussen zijn de kids hun schoenen al aan het uitdoen. Terwijl de kids al beginnen met klimmen, klauteren en spelen, drinken wij eerst samen even wat. Vaak zijn dit de momenten dat we ongestoord kunnen werken of praten. Dus eerst even gezellig een momentje samen en daarna gaan we om en om met de kids mee.

binnenspeeltuin Barendrecht


Glijbaan en de ballenbak


Julia heeft iets met glijbanen, ze vindt ze prachtig maar ook soms best spannend. Ze had de hele steile glijbaan al gezien en na een paar rondjes klimmen besluit ze dat ze er af wilt. Ze gaat boven aan de glijbaan zitten en wij wachten totdat ze er vanaf gaat. We wachten en wachten en wachten. Maar er gebeurt niets. Ondertussen geven we aan dat ze echt niet hoeft, dat ze ook anders naar beneden kan komen, maar ze blijft zitten. En wij zitten dus in de ballenbak op haar te wachten. Ik besluit uit de ballenbak te gaan en een rondje met Melle te gaan klimmen. Na een tijdje komt een dolenthousiaste Julia naar ons toe gerend. Ze is van de glijbaan af gegaan en wilt het ons ook laten zien. En zo beland ik weer in de ballenbak maar dit keer met als resultaat een trotse Julia die meteen naar beneden komt glijden.

FunZone barendrecht

Wij drinken nog wat en de kids spelen nog even. Daarna nemen we afscheid en gaan we naar huis na een geslaagde ochtend! FunZone Barendrecht is een geweldige binnenspeeltuin op een goed te bereiken locatie!

Voor meer informatie over FunZone Barendrecht kijk je hier!

binnenspeeltuin barendrecht