Fijn naar buiten, of het nu koud is of niet... het is gewoon gezond en gezellig om samen met je kids even de deur uit te gaan. De eendjes voeren of de hond uitlaten... maar een langere wandeling, daarbij gaan sommige kinderen zich al snel vervelen.

Daarom hebben we bij Go-Kids een leuke activiteit voor je: de Go-Kids Natuurbingo!

Bingo in de natuur

Dit gratis spel speel je waar je maar wilt, overal waar natuur te vinden is. Je gaat met de kinderen op zoek naar levende versies van de plaatjes op de bingokaart. Hebben ze die gevonden? Dan mogen ze 'm afstrepen!

Go-Kids Natuurbingo

Gratis downloaden!

Print voor alle kinderen een exemplaar van de natuurbingo-kaart uit, pak een pen of stift mee en ga lekker naar buiten!

  • Tijdsduur: 1 uur
  • Leeftijd: 4 jaar en ouder
  • Locatie: schoolplein, tuin, straat, bos, op vakantie enz, enz …
  • Neem een pen of stift mee om de gevonden dingen af te strepen

Wat heb je nodig?

Een echte speurneus heeft natuurlijk een goede verrekijker en een vergrootglas bij zich. Zo kun je nog beter speuren. Wil je het spoorzoeken nog wat uitdagender maken, gebruik dan een kompas.
 
Terra Kids - Verrekijker met opbergtas
 

Schatten verzamelen

Je kunt het nóg leuker maken door er meteen een schatten-verzamelspel van te maken. Natuurlijk neem je de diertjes die jullie tegenkomen niet mee, die laat je lekker in de natuur. Maar blaadjes, takjes, besjes en andere losse natuurdingetjes kunnen ze als schatten verzamelen. Neem een eierdoos mee om de schatten allemaal hun eigen plekje te geven!

Schatkistje

Voor kleine schatten is het ook superleuk om een schatkistje te hebben waar de kinderen hun vondsten in kunnen bewaren...

Houten schatkistje onbedrukt 11 x 6 x 6 cm - Knutsel juwelen of tanden kistje - Opslag kistjes zelf beschilderen/decoreren

Deze leuke houten schatkistjes kunnen de kinderen ook nog eens zelf beschilderen en/of beplakken!