2COACHES gedrag- en opvoedadvies voor jong en oud.

Kinderen, jongeren en hun ouders coachen met inzet van honden.

De 2Coaches helpt je graag stap voor stap vooruit met;

  • Opvoeden en opgroeien
  • Sociale en emotionele ontwikkeling
  • Zelfinzicht en zelfontplooiing
  • Angst voor honden

Wendy van Gestel van 2Coaches is pedagoog en helpt je graag samen met haar coachhonden. Door het werken met een coachhond stellen kinderen en volwassenen zich sneller open. De spiegelende feedback van de honden is puur en zuiver. Gecoacht worden met honden werkt drempelverlagend, geeft plezier en is ontspannend en stress verlagend. Daarbij kun je gelijk oefenen met alternatief gedrag, waardoor je vaak sneller en doelgerichter resultaat bereikt. Ervaringsgerichte begeleiding is overigens met én zonder coachhond mogelijk.

Kinderen, jongeren en volwassenen coachen met hond is minder praten, meer ervaren en doen!

2Coaches OpvoedAdvies

Wil je praktische tips en tools over het opgroeien van je kind of ben je wat onzeker over de opvoeding, dan hoef je natuurlijk geen heel traject aan te gaan. 2Coaches OpvoedAdvies is vooral preventief en kortdurend pedagogisch advies en geschikt voor ouders en (mede)opvoeders zoals bv stiefouders of grootouders, met kinderen vanaf 6 jaar tot jongvolwassenen. Het kan gaan over het brede spectrum van opvoeden en opgroeien; Heeft je kind driftbuien, is het onzeker of wil je met jouw partner meer op één lijn zitten qua opvoeding?

Bij de 'normale' opvoedvragen is de inschatting dat je met 2 tot 4 gesprekken als gezin weer een frisse start kunt maken. Dit aanbod is zonder coachhond.

2CoachesSessies

Wil je graag dat je kind zich lekkerder in zijn of haar vel gaat voelen, dan kijken wij graag met hem/haar mee. Veelal zijn de hulpvragen gericht op ongezond, teruggetrokken, dwars, druk of agressief gedrag.

2Coaches helpt je graag door bv. stap voor stap te werken aan;

  • een positief zelfbeeld
  • weerbaarheid te verhogen
  • zelfvertrouwen te versterken
  • te leren omgaan met prikkelgevoeligheid
  • angst voor honden

Het verschil tussen 2Coaches opvoedadvies en 2CoachesSessies zit erin dat Wendy van Gestel bij Advies ouders weer in hun eigen opvoedkracht zet en er bij de Sessies individueel gewerkt wordt aan de persoonlijke ontwikkeling of aan thema's die het hele gezin aangaan.

2Coaches hondenangst

Een traject angst voor honden is vanaf 6 jaar mogelijk. Dit is in eerste instantie zonder coachhond, later zal deze geïntroduceerd worden. Het gemiddelde aantal benodigde sessies zit tussen 5 en 10 keer, dit verschilt per cliënt. Het doel is om jou (en evt je omgeving) technieken te leren om met je angst voor honden om te gaan. We hebben veel aandacht voor ontspanningsoefeningen, kennis over hondentaal en vergroten van vaardigheden.

2CoachesBooster voor 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jarigen

In één middag een boost voor je zelfvertrouwen. Iets meer ontspannen en met meer zelfvertrouwen die spreekbeurt voor de klas houden? Of wil je die andere spannende momenten nu weleens aanpakken dat je met een rood hoofd staat te stotteren of dichtklapt? Dan hebben wij de geschikte 1- daagse workshop voor jou. Je kunt mee doen met de 2CoachesBooster workshop met hond en pony.

 

2Coaches werkt vanuit haar praktijk in Venlo, maar komt ook naar uw eigen huis/tuin, mits de omgeving hondvriendelijk is. Ook is wandelcoaching mogelijk. Er zal sowieso vaak buiten gecoacht worden, op locatie of in de natuur.