Sint intochten en Sinterklaas activiteiten in regio Noord en Midden Limburg! 

 

Klopt het hartje van jullie kinderen ook al zo vol verwachting? Bijna is het zover, dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland met zijn Pieten!  Hier kunnen de kids niet wachten om de intocht te bekijken. Zaterdag 16 november komt hij aan in Apeldoorn, maar daarna komt hij al snel naar Limburg! Go-Kids heeft de intochten uit de regio voor je op een rijtje gezet!

 Venlo

Op zondag 17 november om 15:30 uur komt de boot aan in de Stadshaven bij de Maasboulevard. Sinterklaas is na een tocht door de stad om 16:00 uur bij het Stadhuis op de Markt, waar hij ontvangen wordt door de burgemeester. Na deze ontvangst is er vanaf 16:15 uur een receptie in de Maaspoort. 

Blerick

Voor hij naar Venlo komt, doet Sinterklaas eerst Blerick aan. Om 12:45 uur komt hij aan in de Passantenhaven. Rond 12:30 uur vaart de boot langs de kinderafdeling van het Vie Curi ziekenhuis. 

Steijl en Tegelen

Sinterklaas meert zijn pakjesboot op 17 november weer af aan de Veerberg op Steijl. Van daaruit zal hij onder begeleiding van zijn Pietenkapel en veel Zwarte Pieten de berg op lopen naar de podiumwagen. Daar zal hij de grote en kleine kinderen van Tegelen en Steijl toespreken om vervolgens met de bus naar de Haandert te gaan.

Roermond, Leeuwen

Zondag 24 november komt Sinterklaas aan in Roermond (Leeuwen) Om 13:30 uur zullen ze er zijn bij de Kade aan de Mijnheerkensweg.

Weert

In Weert komen Sinterklaas en de Pieten aan op 17 november. Ze arriveren om 14:00 uur bij de Werthaboulevard, waarna de intocht verder gaat door de binnenstad en eindigt op de Markt! 

Maasbracht

In Maasbracht arriveren Sinterklaas en zijn Pieten op 17 november om 14:30 in de Haven.

Sevenum

Zondag 17 november is het feest in de Wingerd in Sevenum! Om 14:30 uur gaan de deuren open en om 15:00 barst het feest los. Optredens van Hosema, de Dansgarde, Dé Dé Danceballet én van niemand minder dan Piet Sancho! Hij zingt onder andere zijn nieuwste hit "Ik ben je vriend". Rond 16:00 uur is het programma afgelopen, waarna de kinderen Sinterklaas nog een handje mogen geven.

Venray

Op zondag 17 november om 13:30 uur verzamelen de kinderen en hun ouders om 13:30 uur en om 14:00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan! 

Landal de Lommerbergen

Sinterklaas komt ook bij Landal de Lommerbergen op bezoek! Hier doet hij zijn intocht op zaterdag 16 november. Puk en Pelle hebben een mega gezellig welkomsfeestje georganiseerd voor Sinterklaas! Hier kun je er meer over lezen.

 

Sinterklaas activiteiten!

 

In de regio is ook dit jaar weer van alles te doen rondom de Sint! Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Landal de Lommerbergen

Als Sinterklaas bij de Lommerbergen blijft logeren, slaapt hij altijd in Bungalow 465. Van 17 november tot 5 december kun je een kijkje komen nemen bij (niet in) deze bungalow en zien waar de Sint en de Pieten slapen. Zouden de Pieten hun kamers wel netjes opruimen? Of zouden ze er een rommeltje van maken.... 

Op 17 en 24 november en 1 december zijn de Pieten in het Buffet restaurant, waar ze een heerlijk ontbijt samenstellen. Wie weet komt Sinterklaas ook nog even langs.... Wij krijgen al trek.. en jullie? Meer info over dit lekkere ontbijt kun je hier vinden.

Op 20, 23, 27 en 30 november gebeurt er iets heel spannends in het Park Plaza! Puk en Pelle krijgen hoog bezoek! Sinterklaas en zijn Pieten komen langs! Deze leuke show begint om 14:30 uur en is gratis.

Tip: maak de dag compleet met aansluitend een bezoek aan het Subtropisch Zwemparadijs of blijf lekker een hapje eten in één van de restaurants.

 

Huis van Nicolaas

In Weert kun je een kijkje nemen in het huis van de Sint! Kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom om te komen kijken waar Sinterklaas slaapt, waar Keuken Piet de pepernoten bakt en waar de Pieten leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over daken! Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2019 geopend van 18 november t/m 4 december, voor publiek dagelijks van 13:00 - 17:00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. Meer info over het huis van Nicolaas vind je hier 

Winters Weert Pieten Party!

Tijdens 23 & 24 november en 30 november & 1 december is het feest in Weert! In de stad kom je dit weekend heel veel Pieten tegen, kun je mee doen aan de Pietenspeurtocht en op zondagen is er een heuse Pietenstormbaan! meer info over dit leuke festijn kun je hier vinden. 

 

Het avontuur van de SuperSint! 

Maak kennis met de legendes rondom Sinterklaas! In de gloednieuwe doe-tentoonstelling "Het avontuur van SuperSint" beleef je de avonturen die hij ook beleefd heeft. leer bijvoorbeeld daklopen, bedien de pakjesmachine en voer zijn paard in de paardenstal! Het avontuur van SuperSint is een waardige opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum in Venlo. 

 

De grote Sint show bij Schouwburg Venray! 

Op 23 november is Sinterklaas met zijn Pieten in Venray. You tube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet breken in via de LIVE video verbinding en zingen samen met de kids in de zaal de grootste hits! 

Hier kun je zien hoe laat de shows beginnen.

 

Museum de Locht

Bij museum de Locht in Melderslo kun je pepernoten en speculaas komen bakken! 

 

E-Village

De Sint is zo druk, hij heeft geen tijd om naar gamecenter E-Village te komen. Daarom stuurt hij de coole, stoere Pietenzusjes! Op 24 november tussen 16:00 en 17:30 uur zijn ze van de partij. Die middag kun je niet alleen lekker gamen, maar ook mee doen aan allerlei leuke Sint- en Pietspelletjes. 

Op 1 december kun je mee doen met de Pepernoten Bingo!

 

Bibliotheek Venlo

Bij de Bibliotheek in Venlo en Tegelen komt Sint ook op bezoek en wel op 27 november. Er worden liedjes gezongen en er zijn natuurlijk pepernoten! Geef je je wel even op? Hier kun je vinden hoe je dat kunt doen. 

 

Equidrôme in Venlo

Bij ruitersport Equidrôme in Venlo worden een leuke Pietenfeesten georganiseerd. Op 22 november kun je er lekker frietjes eten, mee doen met de Pietengym en met de disco! Op 24 november kun je lekker ontbijten en gymen met de Pieten! 

 

Dok6 in Panningen

Bij Dok6 in Panningen kun je op 24 november heerlijke pepernoten komen bakken! Terwijl die in de oven liggen, kunnen jullie genieten van de nieuwste Sinterklaas film "Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?" In de pauze komt Sinterklaas zelf op bezoek! Meer info over deze leuke dag kun je hier vinden.