Koningsdag 2021, wat gaan we doen?

Waar de leden van het Koningshuis Eindhoven bezoeken, gaan wij er maar van uit dat het gros van de mensen, net als wij, op Koningsdag thuis zal zijn. Daarom hebben we in dit blog een aantal tips om je te vermaken tijdens Koningsdag 2021. Want we kunnen natuurlijk gerust zelf de slingers ophangen, toch?

Wordt er iets georganiseerd?

Ga na of er iets in jouw buurt georganiseerd wordt. Vorig jaar waren er al veel buurtgenootschappen die inventief waren en bijvoorbeeld 'straatbingo' organiseerden, dit jaar horen we nog veel meer van zulke geluiden. Je bent niet de enige die thuis zit en behoefte heeft aan een feestje, dus waarom niet toosten in de voortuin?

#Oranjebuiten

Alle kinderen worden op deze dag gestimuleerd lekker buiten te gaan spelen. In de tuin, op de stoep of in een speeltuin in de buurt. Er zijn heel veel speeltuinen weer geopend en de scouting organiseert allerlei activiteiten voor kinderen. Wil je meer weten over dit initiatief van onder andere Jantje Beton, De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en de Scouting? Bekijk dan deze website

Doe buitenspelletjes

De hashtag #oranjebuiten brengt ons terug bij ons megapopulaire overzicht met buitenspelletjes. Zoek je buitenspelletjes om met de kinderen te doen of voor de kinderen klaar te zetten? Ga dan naar deze pagina met maar liefst 30 ideeën voor buitenspelletjes

Hondenweer? Blijf dan lekker binnen!

Natuurlijk hebben we het bij Koningsdag wel over de verjaardag van de Koning van Nederland, dus zouden we nooit alleen maar op een planning voor buiten gokken ;).Op deze pagina staan 10 leuke binnenspelletjes en op deze pagina staan tips voor leuke bordspellen. 

Nog niet genoeg ideeën, of gewoon niet zo'n spelletjestype ;) ?

Maak er dan op jouw manier een feestje van. Zet een leuke film op, ga wandelen, misschien wel Geo-catchen, ga samen bakken, maak een TikTok met je kinderen, houd een kinderen-zijn-de-baas-dag, ga knutselen of houd een voorjaarsschoonmaak als dat je blij maakt. Wat je ook gaat doen: we wensen jullie een fijne Koningsdag!