Een weekend of weekje weg in een heerlijk vakantiepark: dat is een perfecte manier om er even helemaal uit te zijn met je gezin. Ongetwijfeld weet je dat Center Parcs prachtige vakantieparken heeft. Maar wat zijn de mooiste om naartoe te gaan met de kinderen? Wij hebben de 10 meest kindvriendelijke parken van Center Parcs voor je op een rij gezet!

Website Center Parcs

Fantastische tijd bij Center Parcs

De parken van Center Parcs staan bekend om de fijne huisjes (oh nee... cottages), de vele activiteiten voor alle leeftijden, de heerlijke indoor speeltuinen, de horeca met allerlei lekkers en natuurlijk de prachtige Aqua Mundo zwemparadijzen. Dit vind je altijd, op ieder park - net als een kinderboerderij en gezellige kids entertainment

Center Parcs De Vossemeren

Talloze activiteiten

Het beschrijven van alle activiteiten die worden aangeboden in de parken van Center Parcs is eigenlijk onmogelijk. Voor een beeld noemen we er een aantal, maar er zijn er nog héél veel meer:

  • Klimmen
  • Escape room
  • Pantball
  • Allerlei workshops
  • Bowlen
  • Allerlei sporten
  • Verhuur van fietsen, segways, family bikes
  • Adventure golf
  • Shows, kinderdisco, voorleesverhaaltjes
  • ... en ga zo maar door

Het aanbod verschilt natuurlijk per park, dus check vooral wat er te doen is in het vakantiepark waar jij wilt boeken.

27 vakantieparken in 4 landen

Center Parcs heeft veel vakantieparken om uit te kiezen: 9 in Nederland, 5 in België, 6 in Duitsland en 7 in Frankrijk. Maar welke van die 27 parken zijn nu het meest geschikt om met je kinderen te genieten van een weekend of weekje weg?  

10 meest kindvriendelijke Center Parcs parken

De 10 meest kindvriendelijke vakantieparken van Center Parcs vind je in Nederland, België en Frankrijk:

De vijf parken in Nederland zijn stuk voor stuk een begrip als het gaat om vakantieparken in Nederland. Grote kans dat jij ze zelf nog kent uit jouw eigen jeugd. Betekent dit dat de parken verouderd en achterhaald zijn? In tegendeel! Juist deze evergreens onder de vakantieparken zijn recent vernieuwd en bieden je alle comfort en faciliteiten die je maar kunt bedenken. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking!

De Eemhof - Flevoland

Center Parcs De Eemhof ligt prachtig in Zeewolde (Flevoland) aan het Eemmeer in en dicht bij het loofbos Horsterwold - heerlijk in de natuur dus. Wist je dat Horsterwold het grootste loofbos van West-Europa is? De Aqua Mundo heeft hier 5 glijbanen, een wildwaterbaan en zelfs een Surfsimulator. 

Center Parcs De Eemhof

Alles over De Eemhof

De Kempervennen - Noord-Brabant

In Noord-Brabant vind je nog zo'n prachtig vernieuwd park: De Kempervennen. Je kunt er verblijven in één van de vele cottages (er zijn ook avonturen cottages en wellness cottages), maar ook op een stoere woonboot. En wist je dat ze hier zelfs een indoor sneeuwhal hebben? Montana Snowcenter is het hele jaar geopend - dus ook in de zomer kun je er skiën en snowboarden.

Center Parcs De Kempervennen

Alles over De Kempervennen

Het Heijderbos - Limburg

In het noorden van Limburg - vlakbij Nijmegen - vind je Het Heijderbos. Het ligt in een bosrijke vallei en heeft een heus indoor jungle-speelparadijs. Hoe gaaf is dat voor de kids? De Aqua Mundo van Het Heijderbos heeft sinds kort ook een coole Duo Racer - kun jij deze glijbaan-race winnen van jouw kinderen?

Alles over Het Heijderbos

De Huttenheugte - Drenthe

In Noord-Nederland ligt vakantiepark De Huttenheugte, heerlijk in de natuur. Een bosgebied met uitgestrekte heidevelden - daar kun je heerlijk fietsen en wandelen. Natuurlijk nemen jullie een kijkje bij de Drentse hunebedden... en een dagje Plopsa Indoor Coevorden is ook superleuk voor de kids!

Center Parcs De Huttenheugte

Alles over De Huttenheugte

Het Meerdal - Limburg

Nog zo'n mooi Center Parks vakantiepark in Limburg: Het Meerdal - in America, tussen Helmond, Venray en Venlo. Op dit park heb je speciale Kindercottages met een speciale speelkamer en Babycottages vol faciliteiten voor je kleintje (o.a. een kinderwagen!). En wat dacht je van een Ponycottage, vlakbij de rijbak waar jullie een pony mogen verzorgen! 

Center Parcs Het Meerdal

Alles over Het Meerdal

De Vossemeren - België

Ook De Vossemeren is recent vernieuwd. Het is er heerlijk ruim met uitgestrekte meren en het ligt naast de Lommelse Sahara.  Dit park heeft een prachtig indoor speelparadijs en bijzondere Wonders of Nature cottages. Bovendien is er een gloednieuwe Nature Trail die je zelf kunt lopen, maar ook onder leiding van de Ranger. Die geeft ook toffe (gratis) natuurworkshops!

Center Parcs De Vossemeren

Alles over De Vossemeren

Erperheide - België

Center Parcs Erperheide ligt midden in het bos in Belgisch Limburg. Ook dit park is recent compleet vernieuwd. Je kunt hier - net als op Het Meerdal - een Pony Vakantie boeken met een eigen verzorgpony. Er is een fantastisch Baluba indoor speelparadijs en nog véél meer te beleven.

Alles over Erperheide

Le Lac d'Ailette - Frankrijk

Wist je dat Center Parcs ook diverse vakantieparken in Frankrijk heeft? Deze bijvoorbeeld - Le Lac d'Ailette in Noord Frankrijk. Het is net een kleurrijk dorpje aan een prachtig meer. In de Lakeside cottages kijk je heerlijk uit over het water. De Aqua Mundo van dit park heeft maar liefst 13 glijbanen, waarvan 4 in de Waterboom. 

Alles over Le Lac d'Aillette

Les Trois Forêts - Frankrijk

Dit park - in de buurt van de Vogezen - heeft een fantastische ligging tussen de dennen. Met de Master Blaster heeft Les Trois Forêts de langste Aqua Mondo glijbaan van Center Parcs in huis. En wat zijn er gave thema cottages: Koninkrijk der sprookjes. Avontuur en Dieren in het bos. Welke past het beste bij jouw kinderen?

Alles over Les Trois Forêts

Villages Nature Paris - Frankrijk

Disneyland Parijs... daar wil je vást naartoe met de kids. Combineer het met een verblijf in Villages Nature Paris en je hebt een geweldige vakantie. Je zit er op een steenworp afstand van het Disneypark, maar toch in een oase van rust. Met bovendien een uitgebreide keuze aan de leukste activiteiten!

Villages Nature Paris - Center Parcs

Alles over Villages Nature Paris