Kinderen vinden het heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Gewoon fijn buitenspelen, maar wat dacht je van de vele leuke buiten-uitjes? Dat kan een boswandeling zijn, een speurtocht of een sportieve outdoor activiteit... maar wat dacht je van een uitje naar een boerderij? Activiteiten met boerderijdierenzoals koeknuffelen, lammetjes knuffelen of biggetjes knuffelen zijn de leukste uitjes voor kinderen!

Boerderij uitjes voor kinderen 

Het bezoeken van een boerderij is niet alleen erg leuk. Ook fijn: kinderen gaan weer naar buiten, ze leren hier super veel en het is vaak nog gratis ook! Gelukkig heeft Nederland meer dan genoeg boeren uitjes te bieden voor het hele gezin. Bij Go-Kids hebben we in samenwerking met Youri van Opnaardeboer.nl de leukste boeren uitjes voor je op een rij gezet. 

Youri van Opnaardeboer.nl

Go-Kids & Opnaardeboer

Bij Go-Kids hebben we al eerder heel veel leuke boerderij uitjes voor kinderen in Nederland voor je verzameld. Al onze regiomanagers hebben heel wat leuke boeren uitjes in de regio op de site staan. Je kunt ze eenvoudig vinden als je op jouw Go-Kids regiosite bij Uitjes / Erop uit kiest voor de uitjes met dieren.

Kies jouw Go-Kids regio

Op de website van Opnaardeboer vind je ook allerlei toffe boerderijen. Een boerderij is leuk om te bezoeken in je eigen regio of als je op vakantie bent in een andere regio in Nederland. Wij zijn benieuwd welk boeren uitje bij jullie kinderen favoriet is! Heb je zelf ook een leuke tip? Laat het ons weten via een mail naar info@go-kids.nl

Activiteiten met boerderijdieren

Op de boerderij zijn veel verschillende boerderijdieren, en daarom ook een hele hoop activiteiten met dieren. Veel van deze activiteiten zijn gratis, bijvoorbeeld wanneer een boerderijwinkel open is, en superleuk met kinderen!

Koeknuffelen

Eén van de activiteiten is koeknuffelen, een van de populairste activiteiten bij de boer. Dit is rustgevend voor iedereen. Voor de ouders, de kinderen en de koe zelf.

Lammetjesdagen

Nog zoiets leuks: lammetjesdagen! Jonge schaapjes zijn een magneet voor jong en oud, té schattig toch? In de tijd van de lammetjes organiseren veel boerderijen speciale lammetjesdagen om jou en je kinderen de kans te geven van de grote en kleine schapen te genieten. In de regionale Go-Kids agenda's kun je veel lammetjesdagen wel vinden. 

Boerengolf: golfen bij de boer

Boerengolf is ook een activiteit die in populariteit enorm toeneemt. Je bent op het platteland aan het genieten van de omgeving, terwijl je samen met de kinderen heerlijk aan het golfen bent met een klomp aan een stok. Dit buiten uitje vind je trouwens niet alleen op boerderijen, ook in recreatiegebieden kom je het wel tegen. En waarom niet? Boerengolf spelen is leuk voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, het is weer eens iets anders dan midgetgolf. 

Boerengolf spelen - uitje op de boerderij

Bezoek een kinderboerderij

Een kinderboerderij is zo heerlijk om met de kinderen te bezoeken. Dat wordt ook massaal gedaan, en terecht! Je kunt op een kinderboerderij enorm veel doen: dieren voeren, dieren aaien, spelen in de speeltuinen en nog veel meer.

Leren omgaan met dieren én andere kinderen

Een bezoek aan een kinderboerderij is ook nog eens educatief. De kids maken kennis met verschillende soorten dieren en leren hoe ze met die dieren moeten omgaan. En niet alleen met dieren, ook met andere kinderen! Ze komen op een kinderboerderij vaak veel andere kinderen tegen en kunnen niet allemaal tegelijk hetzelfde doen.

Alpacafarm: weer eens iets anders

Wil je eens iets anders dan een kinderboerderij? Er zijn steeds meer Alpacafarms in Nederland - daar kunnen de kinderen (en jij!) fijn kennismaken met deze knuffelbare dieren die op lama's lijken.

Alpacas knuffelen

Maisdoolhof is ook een boeren uitje

Bij een boerenuitje denk je misschien niet meteen aan een maisdoolhof. Toch is dat ook een uitje bij de boer, want wie zorgt er voor de maisvelden? Natuurlijk: een boer. Sommige van die maisboeren zetten hun maisveld creatief in door er een maisdoolhof van te maken.

Superleuk uitstapje met je gezin

Wie is er nou niet in voor een doolhof? Het is vermakelijk en uitdagend voor alle leeftijden. Je bent heerlijk in de buitenlucht en leuk voor het hele gezin. Een klein nadeel van een maisdoolhof is dat het seizoensgebonden is, aangezien het alleen in de zomer- en herfstmaanden kan. Check daarom goed wanneer het maisdoolhof geopend is!

Speelboerderij speciaal voor kinderen

Een speelboerderij is een boerderij speciaal opgezet voor kinderen. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en de natuur kunnen verkennen in een veilige en stimulerende omgeving. Zo'n speelboerderij heeft vaak verschillende activiteiten en faciliteiten, denk aan trampolines, glijbanen, klimrekken, zandbakken, dieren voeren en ponyrijden. Het is een leuke en educatieve plek voor kinderen om tijd door te brengen met hun familie of vrienden. De kinderen kunnen er spelen, leren en genieten van de natuur in een veilige en gezonde omgeving.

Nog een tip van Opnaardeboer: bezoek niet alleen een boerderij, proef ook alles wat de boer te bieden heeft bij een boerderijwinkel. Of van de heerlijke rauwe melk bij een melktap.