Buiten spelen in de herfstvakantie: natuurspeeltuinen in heel Nederland!

Buiten spelen is altijd een goed idee, óók als het buiten wat kouder is. Dus wat ga je doen in de herfstvakantie? Lekker naar buiten... bijvoorbeeld naar één van de vele heerlijke natuurspeeltuinen die Nederland rijk is!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Natuurspeeltuin De Hoef
Meer weten

Natuurspeeltuin De Hoef

Hogeweide 6, Utrecht

Stichting Natuurspeeltuin De Hoef Ontdek de vreugde van zorgeloos buiten spelen in natuurspeeltuin D... bekijk

 
Natuurspeeltuin Speeldernis
Meer weten

Natuurspeeltuin Speeldernis

Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

Lekker spelen in de natuur bij speeltuin de Speeldernis Natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam ... bekijk

 
Belevenissenbos Lelystad
Meer weten

Belevenissenbos Lelystad

Veldweg 98, Lelystad

Het belevenissenbos in Lelystad herbergt 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Het bos en de toestellen zi... bekijk

 
Speelbos Gilze
Meer weten

Speelbos Gilze

Nerhoven (Klein Zwitserland) 8, Gilze

Speelbos Gilze Het Speelbos Gilze is een openbaar bos waarin spelen centraal staat. Het is een spann... bekijk

 

De herfstvakantie is in aantocht, en wat is er beter dan deze tijd van het jaar door te brengen in de natuur? In plaats van je kinderen binnenshuis te laten zitten met tablets en videogames, moedigen we je aan om samen buiten te gaan spelen in een natuurspeeltuin. We hebben samen met Jantje Beton vijf geweldige natuurspeeltuinen in Nederland geselecteerd om je te laten zien waarom buitenspelen in de herfstvakantie een fantastisch idee is.

Jantje Beton

1. Natuurspeeltuin de Speeldernis - Rotterdam

In de bruisende stad Rotterdam ligt de natuurspeeltuin de Speeldernis, een oase van groen en avontuur voor kinderen. Hier kunnen je kleintjes hun creativiteit de vrije loop laten en volledig opgaan in de natuur. Deze speeltuin is een plek waar kinderen kunnen klimmen, graven, bouwen en ontdekken. Ze kunnen zich vermaken met natuurlijke materialen, zoals zand, water en hout. In de herfst is de tuin bezaaid met gevallen bladeren, wat zorgt voor een prachtig, natuurlijk speelterrein. Een dagje in de Speeldernis is niet alleen leuk, maar ook educatief, waar kinderen in contact komen met de natuur en leren over het milieu.

(de foto boven dit artikel is van De Speeldernis)

2. Wat kun je er zoal beleven - Belevenissenbos Lelystad

Het Belevenissenbos Lelystad is een unieke plek waar kinderen niet alleen kunnen spelen, maar ook de natuur om hen heen kunnen ontdekken. Deze natuurspeeltuin biedt een scala aan avonturen, zoals een waterspeelplaats, een klauterpad, een klimbos en nog veel meer. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen zich vermaken met de vallende bladeren, op zoek gaan naar paddenstoelen en genieten van het herfstlandschap. Het Belevenissenbos is een ideale plek om kinderen te laten zien dat de natuur niet alleen fascinerend is, maar ook leuk om in te spelen.

3. Welkom bij Speelbos Gilze!

Speelbos Gilze is een schitterende natuurspeeltuin in Noord-Brabant waar je kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Hier kunnen ze hutten bouwen, door de bossen struinen, en genieten van de vrijheid en de frisse lucht. In de herfstvakantie verandert dit speelbos in een kleurenpalet van rood, oranje en geel, met overal bladeren om in te spelen. Een bezoek aan Speelbos Gilze zorgt voor onvergetelijke herinneringen en stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen om de natuur te ontdekken.

4. Natuurspeeltuin De Hoef - Utrecht

In het hart van Utrecht ligt Natuurspeeltuin De Hoef, een plek waar kinderen tot 12 jaar volop kunnen spelen en leren in de buitenlucht. Deze natuurspeeltuin is ontworpen met natuurlijke elementen en biedt avontuurlijke speeltoestellen en groene ruimtes om te verkennen. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen genieten van de geur van de herfstbladeren en de geluiden van de vogels terwijl ze actief spelen. Buitenspelen in de Natuurspeeltuin De Hoef is een geweldige manier om kinderen in contact te brengen met de seizoenen en hen bewust te maken van de schoonheid van de natuur.

5. Natuurspeeltuin.nl - Leiderdorp

In Leiderdorp is de Natuurspeeltuin een fantastische bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier in de natuur. Hier kunnen kinderen ravotten in de zand- en waterspeelplaatsen, klimmen op boomstammen en zich uitleven in de modder. Tijdens de herfstvakantie kunnen ze de herfstbladeren gebruiken om hun eigen kunstwerken te maken. De Natuurspeeltuin in Leiderdorp laat kinderen onbegrensde mogelijkheden ontdekken om de natuur te verkennen en te waarderen.

Kortom, buitenspelen in een natuurspeeltuin tijdens de herfstvakantie is niet alleen leuk, maar ook buitengewoon leerzaam voor kinderen. Ze kunnen de prachtige herfstkleuren bewonderen, contact maken met de natuur en onvergetelijke avonturen beleven. Dus trek je warme kleren aan, pak een thermoskan met warme chocolademelk en ga er samen met je kinderen op uit om de herfst te omarmen in een van deze geweldige natuurspeeltuinen. Je zult zien dat de glimlach op hun gezichtjes en de herinneringen die ze creëren, elke seconde waard zijn. Geniet van een geweldige herfstvakantie samen!

Log In